Beyazıt'ta öğrencilere polis müdahalesi: 23 gözaltı

YÖK'ün kuruluş yıl dönümü nedeniyle Beyazıt'ta protesto gösterisi düzenleyen İstanbul Üniversitesi öğrencisi bir gruba polis, müdahale etti. Öğrencilerden 23'ü gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Kasım 2015 17:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Beyazıt'ta öğrencilere polis müdahalesi: 23 gözaltı

YÖK'ün kuruluşunu protesto eden bir grup öğrenci, Fen Fakültesi'nde yürüyüş başlattı. 'Gençlik yıkılmayacak, saray ve YÖK yıkılacak' yazılı bir pankart taşıyan öğrenciler fakülte kapısından dışarı çıkarak Vezneciler Caddesi'nde yürümek istedi. Caddeyi öğrencilerin yürüyüş istikametinde kapatan çevik kuvvet polisleri, yürüyüşe izin vermedi. Polis aracından yapılan anonsla öğrenciler, taşıdıkları pankartı indirmeleri konusunda uyarıldı. Bunun üzerine öğrenciler taşınan pankartı indirdi.

ÖĞRENCİLERİ YERDE SÜRÜKLEYİP TEKMELEDİLER

Ancak bir süre sonra Fen Fakültesi'nin öğrencilerinin çıktığı demir kapı kapatıldı. Polis, öğrencileri demir kapı önünde çevreleyerek müdahale etti. Biber gazı sıkılarak gözaltına alınan öğrenciler polis minibüslerine bindirildi. Bazı öğrenciler yerlerde sürüklendi. Polis ile görüntü almaya çalışan basın mensupları arasında da zaman zaman itiş kakış yaşandı. 23 kişiyi gözaltına alan polis, daha sonra fakülteye de girdi. Sivil polisler bir süre üniversite içinde kaçan öğrencileri aradı. Öte yandan olaylar sırasında bir öğrenci sara nöbeti geçirdi. Öğrenciye vatandaşlar müdahale ederken ambulans çağrıldı. Sara nöbeti geçiren öğrenci, ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Erhan TEKTEN- Süleyman KAYA- İbrahim AKTÜRK/İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber