Halkın yeni Meclis'ten ilk talebi: Yeni anayasa

Halkın beklentilerini dikkate alarak 1 Kasım'da başarıyı yakalayan AK Parti'ye, vatandaşlardan seçim sonrası gelen talepler Başbakan Davutoğlu'nu teyit ediyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Kasım 2015 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Halkın yeni Meclis'ten ilk talebi: Yeni anayasa

1 Kasım seçimlerinin ardından AK Parti'nin iletişim merkezi AKİM'e vatandaşlardan gelen talep ve isteklerin başında "Yeni Anayasa" geldi. Vatandaşlar, AK Parti'nin tek başına iktidar olmasıyla birlikte "ilk öncelik olarak yeni Anayasa'nın yapılması gerekir" talebini ilettiler.

ÖNCELİKLER BELLİ

AK Parti AKİM'e gelen taleplerde, daha sonra terörle mücadelenin kararlılıkla sürmesi için gerekli tüm önlemlerin alınması geldi. Vatandaşların AK Parti'den, beklentilerinin ön sıralarında, "asgari ücret"le ilgili talepler yer aldı. Seçim vaatleri arasında yer alan asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılması konusunun yılbaşıyla birlikte hayata geçirilmesi isteği yoğun olarak iletildi. Emekli maaşlarıyla ilgili düzenlemeler de vatandaşın beklediği konular arasında öne çıkıyor. Hem emekli maaşlarına yapılacak zammın yanı sıra, emeklilere bin 200 lira ek ödemenin her yıl yapılması talebi de dile getirildi. Vatandaşlar, taşeron işçiler konusunda AK Parti'nin bir an önce adım atmasını isterken, mevcut taşeron işçilerin kadroya alınması ve sonrasında da taşeron uygulamasının kaldırılması isteniyor.

Millete verilen sözler tutulacak

AK Parti STK ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AKİM'e gelen taleplerin, vatandaşların hassasiyet gösterdiği hususlar olduğunu ve bu hassasiyetlerin ciddiyetle değerlendirildiğini söyledi. Özdağ, "Gelen talepler, her ay bölgelerine göre milletvekillerine bildirilecek. Vatandaşın adı, teflonu verilmeyecek, ama milletvekiline, "şehrinizdeki talepler" denilerek rapor halinde göndereceğiz. Milletvekili çıkaramadığımız Şırnak, Hakkari, Tunceli'nin de koordinatör vekillere göndereceğiz" dedi. Özdağ, Bakanlar Kurulu'nda yapılacak "acil eylem planı"nın ardından tüm vaatlerin yerine getirileceğini vurgulayarak, "Tüm vaatler aciliyet sırasıyla, ihtiyaç sırasıyla yapılacak. Devletin imkanlarını milletimize veren bir hükümet olacağız. Geçen 5 ayı da telafi etmek için daha hızlı çalışmamız gerekiyor" dedi.

Halkın yeni dönemde ilk 5 beklentisi

1) YENİ ANAYASA

2) TERÖRLE MÜCADELE

3) ASGARİ ÜCRET

4) EMEKLİ MAAŞLARI

5) TAŞERON İŞÇİLER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber