Kamu Yönetimine İlişkin İki Haber ve Gerçekler

Hem pazar günü hem de bugün yazılı ve sanal alemde iki haber öne çıktı. İlk haber "Başbakanlık'ta 1500 kişinin işine son", ikinci haber ise Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bir açıklamasına dayanan "Bu yıl 18.000 öğretmen alınacak" spotuyla internet medyasının önde gelen sitelerinde ve yazılı basında yer aldı. Ancak, her iki haber de sadece okuyucunun ilgisini çekmeye yönelik haberler olup,gerçeklerle uyuşmamaktadır.

Haber Giriş : 15 Mart 2004 21:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Yönetimine İlişkin İki Haber ve Gerçekler

Hem pazar günü hem de bugün yazılı ve sanal alemde iki haber öne çıktı. İlk haber "Başbakanlık'ta 1500 kişinin işine son",  ikinci haber ise Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bir açıklamasına dayanan "Bu yıl 18.000 öğretmen alınacak" spotuyla internet medyasının önde gelen sitelerinde ve yazılı basında yer aldı. Ancak, her iki haber de sadece okuyucunun ilgisini çekmeye yönelik haberler olup, gerçeklerle uyuşmamaktadır.

"Başbakanlıkta 1500 kişinin işine son" spotuyla verilen haber aslında kamu yönetiminin yeniden yapılanması çerçevesinde Başbakanlık'ın bir koordinasyon merkezine dönüştürüleceğini ve bu çerçevede bir kısım personelin diğer kamu kurumlarına nakledileceğini içermektedir. Dolaysıyla ortada işe son verme gibi bir durum söz konusu değildir. Zaten devlet memurunun hangi halde görevine son verileceği 657 sayılı Kanunda tek tek sayılmıştır.

 "Bu yıl 18.000 öğretmen alınacak" spotuyla yayımlanan haber ise her ne kadar Milli eğitim Bakanı Çelik'in açıklamasına dayanmış olsa da gerçekle uyuşmamaktadır. Zira 2004 yılı Bütçe Kanunu ile genel ve katma bütçeli kurumlara 40 bin açıktan atama yapılabileceği belirtilmiş, bu kadrolardan 18 bini de öğretmen atamasına ayrılmıştır. Diğer taraftan bu 10 bin öğretmen kadrosuna Şubat ayında atama yapılmıştır. Dolaysıyla bu yıl içinde öğretmen kadrolarına yapılabilecek atama  sayısı 8 bindir. Bunun dışındaki tüm açıklamalar ve haberler yanlıştır.

Memurlar.NET Haber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber