Yeni haftada havalar nasıl olacak? / Haritalı

Sıcaklıklar İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Kasım 2015 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni haftada havalar nasıl olacak? / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Kocaeli, Sakarya, Ankara ve Çankırı çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Karadeniz kıyıları ile Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi ile İç Anadolu'nun güney ve batısında yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Kuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz kıyıları ile Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Karadeniz kıyıları ile Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, heyelan vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber