'Soğuk ve karanlık hava, depresyona neden oluyor'

ÇUKUROVA Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde görevli diyetisyen Tuğçe Özakçaoğlu, soğuk, kasvetli ve karanlık havaların depresyon vakalarında artışa, ayrıca fazla yeme ve atıştırmaya yol açtığını belirterek uyarıda bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Kasım 2015 23:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
'Soğuk ve karanlık hava, depresyona neden oluyor'

Kış aylarının gelmesiyle ülke genelinde hava sıcaklığının düştüğünü belirten Tuğçe Özakçaoğlu, soğuk kış günleri öncesinde vücut ısısını dengede tutabilmek için günde en az 2-2,5 litre su tüketimi yapılması gerektiğini anlattı.

Soğuk, kasvetli ve karanlık havaların sıklaşmasının depresyon vakalarında artış gösterdiğine dikkat çeken Özakçaoğlu, "Kış aylarında havadaki ısı değişikliğine uyum sağlayabilmek için metabolizma hızı azalır. Fiziksel aktivitenin azalması, gecelerin uzaması nedeniyle televizyon, bilgisayar başında fazla zaman geçirilmesi ve atıştırmalık besin tüketimindeki artış gibi birçok faktör bir araya gelerek vücut ağırlığında istenmeyen yönde değişikliklere neden olabilir. Kış mevsimini hissetmeye başladığımız şu günlerde yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması, sağlığımızın korunması açısından önem taşımaktadır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber