Davutoğlu: AB sürecinde yeni başlıklar açılsın

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'ı kabulünde AB'nin yeni fasılları açmamasına sitem ederek, "Özellikle enerji, adalet, içişleri gibi birçok başlığın açılmamasını anlamak mümkün değil" eleştirisini getirdi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Kasım 2015 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: AB sürecinde yeni başlıklar açılsın

KIVANÇ EL

Çankaya Köşkü'ndeki Davutoğlu - Timmermans görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, 1 Kasım seçim sonuçları, Türkiye'nin AB katılım süreci, mülteci sorunu, vize serbestisi ile geri kabul anlaşmasının uygulanması, AB'nin yayınladığı ilerleme raporu ve Kıbrıs'taki müzakere süreci ele alındı. Davutoğlu ilk kabul ettiği heyetin kendileri olduğunu da iletti.

'Fırsatı kaçırmayalım'

Timmermans, Davutoğlu'nu seçim başarısı nedeniyle tebrik etti. AB'de Türkiye ile ilişkileri daha ileriye götürmek için ortak bir anlayış olduğunu belirten Timmermans, "Bu fırsatı kaçırmamalıyız" ifadesini kullandı.

Timmermans, vize serbestisi ve geri kabul düzenlemeleri konusundaki müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini vurgulayarak, geri kabul anlaşması ile vize serbestisinin bir birinden ayrılmaz süreçler olduğunun altını çizdi. Davutoğlu, Türk halkının 1 Kasım seçimlerinde yüzde 85'lik katılım oranı ile demokrasiye olan inancını ortaya koyduğunu söyledi.

"AB'ye tam üyeliğin yeni hükümetin en önemli önceliklerinden biri" olduğunun altını çizen Davutoğlu, bu yönde AB'den de başta yeni müzakere başlıklarının açılması olmak üzere gerekli adımların atılmasını beklediklerini ifade etti.

Davutoğlu, "hem Türkiye hem AB için yararı bulunan enerji, para politikaları, adalet ve içişleri gibi birçok başlığın açılmamış olmasını anlamanın mümkün olmadığını" da muhatabına ifade ederek, "Türkiye olarak katılım sürecinde ilerleme sağlamak için her türlü gayreti sarf etmeye hazırız" mesajı da verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber