Havalar nasıl olacak? / Harialı

Sıcaklıkların Güney ve Batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Kasım 2015 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak? / Harialı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklenmektedir. Gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Güney ve Batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve batı, Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51-75kg/metrekareye) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışına (20 cm ve üzeri) neden olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, direk ve ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber