Rize ve Artvin'de eğitim ve öğretime yarın ara verildi

Şiddetli yağış nedeniyle İkizdere ilçesinde taşımalı eğitim ve öğretime yarın ara verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2015 21:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Rize ve Artvin'de eğitim ve öğretime yarın ara verildi

Rize'de dün geceden itibaren etkili olan şiddetli yağış nedeniyle İkizdere ilçesinde taşımalı eğitim ve öğretime yarın ara verildiği bildirildi.

Gece saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan sağanak ilçede hasara yol açtı. Yağış nedeniyle bazı köy ve mahallelerde derelerin taşıdığı toprak ve molozlar yolların trafiğe kapanmasına neden oldu. Toprak kayması nedeniyle de maddi hasar meydana geldi.

Rize-İkizdere karayolunun Güneyce köyü girişinde ve Cevizlik köyü altı tünel güzergahındaki yolda yer yer kopma görüldü. Trafik ekipleri tarafından ulaşım kontrollü olarak tek şeritten sağlanıyor.

Yağışın devam etmesi ve yol açma çalışmalarının sürmesi nedeniyle ilçede, Yatılı İmam Hatip Lisesi dışındaki ilk, orta ve liseler eğitime yarın ara verecek.

Belediye ve ilçe özel idaresine bağlı ekipler, yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

BORÇKA VE MURGUL'DA EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

Bölgede metrekareye 180 metreküp yağış düştüğünü, en çok etkilenen Borçka ve Murgul ilçelerinde eğitime 2 gün ara verildiğini belirten Artvin Valisi Kemal Cirit, bu iki ilçe arasında ulaşım yapılamadığını anlattı, Hopa - Borçka yolunda ise geçişlerin kontrollü olarak sağlandığını söyledi. Toprak kaymaları, olası heyelan tehlikesi ve kabaran dere suları nedeniyle tehlike altında kalan bazı evlerin tahliye edildiğini, bazılarının da tahliyesine çalışıldığını kaydeden, Kriz ve Koordinasyon Merkezinin çalışmalarına başladığını ifade eden Artvin Valisi Cirit, çevre illerden de iş makinesi talebinde bulunduklarını anlattı. Cirit, Başbakan Ahmet Davutoğlu' nun da taziye dileklerini ilettiğini sözlerine ekledi.

DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber