Memur adaylarına doğru tercih uyarısı

Türkiye'de 2014 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) giren adaylar için kasım ayı için 2 bin 159 kadro açıldığını ifade eden rehber öğretmen Elif Baş, KPSS puanı yüksek olup da yanlış tercihte bulunanların atanamayabileceğine dikkat çekti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2015 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memur adaylarına doğru tercih uyarısı

KPSS'ye 2014 yılında giren ve herhangi bir kadroya atanamayan vatandaşlar, Devlet Personel Başkalığı tarafından duyurusu yapılan 2 bin 159 memur kadrosu için rehber öğretmenlerden yardım istedi. Yanlış tercih yapmamak ve tayin edilebilmek için çaba gösterenlere Bursa İhtiyaç Akademi Rehberlik Birim Sorumlusu Elif Baş destek verdi. Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde gençlerin tercihlerini yapan Elif Baş, doğru tercihin önemine dikkat çekti.

Baş, "2014 puanıyla yapılan ve 3. alım olan 2015/2 tercihleri 16 Kasım - 25 Kasım tarihlerinde ÖSYM'nin internet adresinden yapılacaktır. Devlet Personel Başkanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre, ortaöğretim seviyesinde 145, ön lisans seviyesinde 575, lisans seviyesindeyse 1439 kadro ayrılarak toplam 2 bin 159 kişi bu atamalarda kamu kurumlarında göreve başlayacak. Alımların az olması sebebiyle tercihlerin önemi daha da artıyor. Son yıllarda kamu kurumlarına girmek isteyenlerin sayısının artması, puanınız yüksek olsa bile atanamama durumu ile karşı karşıya kalmanıza yol açabilir. Ayrıca adayların bu sebepten tercihlerini yaparken 2 bin 159 kadro içinde üniversitelere ayrılan 178 kadronun "çakılı kadro" diye tabir edilen ve tayin durumunun çok düşük olduğu kadrolara dikkat etmeleri gerekir. 30 tercih hakkı olan adayların yüksek puanla kapatabileceklerini düşündükleri bölümleri de yazmaları kendilerine avantaj sağlayabilir. Son olarak tercihlerinin onaylanması için tercihlerini yaptıktan sonra 15 lira olan tercih ücretini yatırmayı unutmaması gerekir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber