Kadıncık 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor

EÜAŞ'a ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santrallerinin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 864 milyon 100 bin lira ile IC İçtaş Hidroelekrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2015 17:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Kadıncık 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 864 milyon 100 bin ile IC İçtaş Hidroelekrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi verdi.

Söz konusu santraller ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi, GAMA Enerji Anonim Şirketi, Turcas Petrol Anonim Şirketi, Bereket Enerji Üretim Anonim Şirketi, Yapısan Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Özdoğan Global Enerji Üretim Anonim Şirketi, Reşadiye Hamzalı Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat Anonim Şirketi, Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Şenol Mutlu Ortak Girişim Grubu, IC İçtaş Hidroelekrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi, Torunlar Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin yetkililerinin katılımıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığında gerçekleştirildi.

Komisyon başkanlığını Ahmet Aksu'nun yaptığı ihalede, elemesiz turda verilen 777 milyon liralık en yüksek teklifin ardından geçilen elemeli turların ilkinde Torunlar Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, ikinci turda Turcas Petrol Anonim Şirketi, üçüncü turda da GAMA Enerji Anonim Şirketi elendi. Son turda ise en düşük teklifi veren Reşadiye Hamzalı Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ihaleye devam edemedi.

Açık artırma, 858 milyon 500 bin lira ile başladı. Açık artırmada en yüksek teklifi, 864 milyon 100 bin lira ile IC İçtaş Hidroelekrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi verdi.

Kadıncık 1 Hidroelektrik Santrali her biri 35 megavat kurulu gücünde 2 üniteden, toplamda 70 megavat kurulu güçten oluşuyor. Kadıncık 2 Hidroelektrik Santrali ise 56 megavat kurulu gücünde tek üniteye sahip bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber