Yargıtay'da başkanlık seçimleri tamamlandı

Yargıtay'da 9, 12 ve 15. Ceza Dairesi başkanlıkları seçimleri tamamlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2015 18:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Yargıtay'da başkanlık seçimleri tamamlandı

Yargıtay'da, Nisan ayından bu yana devam eden 15 ve 12. Ceza Daireleri başkanlık seçimleri ile iki haftadır devam eden 9. Ceza Dairesi başkanlığı seçimleri tamamlandı.

Yargıtay'da 15. Ceza Dairesi Başkanı Haydar Erol'un, 12. Ceza Dairesi Başkanı Ayşe Doğan'ın, 8. Ceza Dairesi Başkanı Sedat Bakıcı'nın ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul'un görev sürelerinin dolması nedeniyle seçim yapıldı.

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca yapılan seçim sonucunda, 9. Ceza Dairesi Başkanlığına aynı Daire Üyesi Burhan Karaloğlu, 12. Ceza Dairesi Başkanlığına aynı Daire Üyesi Ahmet Er, 15. Ceza Dairesi Başkanlığına ise 12. Ceza Daire Üyesi Mehmet Berber seçildi.

Nisan ayından bu yana süren seçimler

Görev süresi dolan başkanların da yeniden aday olduğu 12 ve 15. Ceza Dairesi başkanlıkları seçimleri, nisan ayından bu yana devam ediyordu. Yaklaşık 170 turun yapıldığı seçimlerden sonuç alınamamıştı. 15. Ceza Dairesi başkanlık seçimi 12 Kasım'da, 12. Ceza Dairesi başkanlık seçimi ise bugün tamamlandı.

Yine nisan ayında başlayan ve yaklaşık 170 turun tamamlandığı 8. Ceza Dairesi Başkanlığı seçimi ise devam ediyor. Seçimde başkanlık için mevcut başkan Sedat Bakıcı ile üyeler Haydar Metiner ve Halil Akdağ yarışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber