CHP'de 3 koltuğa 8 vekil aday

CHP'de kurultay tartışmaları sürerken ilk yarış, bugünkü grup başkanvekilliği seçiminde yaşanacak. 8 ismin aday olduğu seçimde Kılıçdaroğlu'nun mevcut üç başkanvekiliyle devam edilmesi görüşünde olduğu iddia edildi...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Kasım 2015 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'de 3 koltuğa 8 vekil aday

MERİÇ TAFOLAR

CHP'de kurultay tartışmalarının gölgesinde bugün parti grubu basına kapalı olarak toplanacak. Toplantıda üç grup başkanvekili, üç katip üye, bir TBMM Başkanvekili, bir TBMM İdare Amiri, iki grup denetçisi ile Grup Yönetim Kurulu ve Grup Disiplin Kurulu üyelerinin seçimi için 134 milletvekili sandık başına gidecek. Kılıçdaroğlu'nun mevcut üç grup başkanvekili ile devam edilmesi eğiliminde olduğu kulislere yansısa da, yarışın önünü açma istediği nedeniyle sekiz aday, niyetini beyan etti. Alınan bilgilere göre mevcut grup başkanvekilleri Levent Gök, Engin Altay ve Özgür Özel'in yanı sıra Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da grup başkanvekilliği adayı oldu.

İki isim tek aday

Bugün yapılacak toplantıda ayrıca üç katip üyelik için de seçimler yapılacak. Tekirdağ Milletvekili Emri Köprülü, Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer ve afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal adaylığını açıkladı. Bugünkü seçimlerde TBMM Başkanvekilliği ve İdare Amirliği için ise yarış yaşanmayacak. Alınan bilgilere göre mevcut Başkanvekili Şafak Pavey ve mevcut İdare Amiri Tufan Köse, yarışlara tek aday olarak girecek.

'Kurmay kadro değişsin'

Grup yönetiminde değişim talep eden ekip adına önceki gün İstanbul milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker organizasyonunda düzenlenen yemekte, bugünkü seçimlerin de etraflıca ele alındığı öğrenildi. Kulislere yansıyan bilgilere göre, katılımcılar Kılıçdaroğlu'nun liderliğinin tartışma konusu olmaması ancak kurmay kadronun değişmesi yönünde uzlaşıya vardı. Değişimin grup yönetiminden başlaması gerektiğini savunan milletvekilleri, "Anadolu tipi sosyal demokrasi" olarak tanımladıkları halk ve örgüte dayanarak siyaset yapılmaması gerekliliğine işaret ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber