Ücretsiz dağıtılan bin şişe bal 10 dakikada tükendi

- Muğla'da bal tüketiminin artırılması ve çam balının tanıtılması amacıyla vatandaşlara ücretsiz dağıtılan bin şişe bal, 10 dakika tükendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2015 14:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Ücretsiz dağıtılan bin şişe bal 10 dakikada tükendi

Muğla Bal Alıp Satanlar İhraç Edenler ve Paketleyenler Derneği (BALDER) tarafından bal tüketimini artırmak amacıyla vatandaşlara bin şişe ücretsiz bal dağıtıldı.

Menteşe ilçesindeki Kurşunlu Meydanı'nda kurulan stantlarda dağıtılan ücretsiz ballara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bin şişe bal, yaklaşık 10 dakikada tükendi.

BALDER Başkanı Fikret Çalca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'nın çam balı konusunda dünya çapında söz sahibi olduğunu belirtti.

Türkiye'nin bal cenneti olmasına rağmen insanların çoğunun sofralarına bal almadıklarını anlatan Çalca, şöyle konuştu:

"Çeşitli firma ve marka adlarıyla 850 gram çam balı 30-35 liraya tüketiciye satılıyor. 850 gram çam balının 14 lira olması gerekir. Ülkemizde üretilen ve piyasada bulunan ballara en gelişmiş laboratuvarlarda sağlıklı bir analiz yapılmakta olup, denetimlerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, il ve ilçe müdürlüklerimiz en iyi şekilde yapmaktadırlar. Bal cenneti olan ülkemizde insanlarımız 30-35 liraya değil, 14 liraya bal yesin istiyoruz."

- "Vatandaşlara ucuz bal yedirmek istiyoruz"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinden çam ve çiçek balının insan sağlığına katkılarının kamu spotu aracılığıyla tanıtılmasını isteyen Çalca, şöyle konuştu:

"Ülkemizde bal tüketiminin teşvik edilmemesi nedeniyle tüketim çok azdır ve bu da arıcılarımızı zor durumda bırakmaktadır. Bu konuda yeterince önlem alamazsak arıcılık sektörünün zarar görmesinden dolayı arıcılarımızın zamanla bu sektörden uzaklaştığını göreceğiz. Arıcılarımızın arıcılıktan vazgeçmesi ise doğada arıların azalmasına yol açacak ve doğal olarak bu da arıların çiçek tozları üzerinde yaptığı döllenmeler neticesinde meyve ve sebze üretiminin azalacağı anlamına gelmektedir."

Büyük emek ve para harcayarak bal üretimi yapan üreticilerin ürünlerinin karşılığını alamadıklarını anlatan Çalca, "Üreticilerimizin, ürünlerinin gerçek karşılığını alması için elimizden gelen katkıyı vermeye hazırız. Biz markalı ballarımızı düşük fiyata satıp vatandaşlarımıza ucuz bal yedirmek istiyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber