7 THY personelinden 6'sı kurtarıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, rehin alınan 7 Türk vatandaşından 5'inin kurtarıldığını, rehin 2 Türk vatandaşıyla iletişim kurduklarını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2015 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
7 THY personelinden 6'sı kurtarıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, rehin alınan 7 Türk vatandaşından 5'inin kurtarıldığını, rehin 2 Türk vatandaşıyla iletişim kurduklarını söyledi.

Türk Hava Yolları, Mali'nin başkenti Bamako'da 170 kişinin rehin alındığı otelde bulunan 7 THY personelinden bir kişinin daha serbest bırakıldığını açıkladı.

Güvenlik yetkilileri, Mali'de Radisson Otel'de rehin alınan 170 kişiden yaklaşık 50'sinin serbest bırakıldığını bildirdi.

Mali güvenlik yetkilileri, rehine krizinin yaşandığı Radisson Otel'de güvenlik güçlerinin operasyon başlattığını bildirdi.

5 THY PERSONELİNİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Mali'deki rehine operasyonunda kurtarılan 5 THY personelinin isimleri belli oldu

Alınan bilgilere göre, kurtarılan THY personelinin isimlerinin İsmail Yerli, Mehmet Atmaca, Şerife Taşcı Kabacık, Lütfiye Deniz Kıvrak ve Sadık Murat Arat olarak açıklandı. Kurtarılanlar arasında yer alan Mehmet Atmaca'nın istasyon şefi olduğu öğrenildi.

Rezidor Otel Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, iki saldırgan, Hamdallaye mahallesindeki Radisson Blu Otel'de140 müşteri ve 30 personeli rehin aldı. AFP'ye konuşan bir güvenlik kaynağı, "Her şey yedinci katta oluyor. Cihatçılar koridorda ateş ediyor" dedi.

AA, çıkan çatışmada ikisi güvenlik görevlisi üç kişinin öldüğünü bildirdi.

THY: BİLGİLENDİRME YAPILACAK

İsmi açıklanmayan bir Türk yetkili, Reuters'a, altı THY personelinin otelde olduğunu söyledi. AA'ya konuşan diplomatik kaynaklar da bu bilgiyi doğruladı.

DHA'nın haberine göre, Kaptan Pilot İ. Y. ve İkinci Pilot S.M.A.'nın yanı sıra dört kabin memurunun da bu otelde olduğu iddialar arasında.

Türk Hava Yolları'ndan hurriyet.com.tr'ye yapılan açıklamada, Türk personelin otelde olup olmadığı konusunda şirket olarak kendilerinin de çalışmalarının devam ettiği, bir gelişme yaşanması durumunda bilgilendirmenin yapılacağı belirtildi.

"10 SALDIRGAN" İDDİASI

Reuters'a bilgi veren üst düzey bir güvenlik kaynağı ise otelde yaklaşık 10 saldırgan olduğunun tahmin edildiğini belirtti.

Ajansa konuşan güvenlik kaynakları, "Kuran'dan ayetler okuyabilen rehinelerin serbest bırakıldığını" iddia etti.

Polis, otomatik silah seslerininin duyulduğu 190 odalı otelin çevresinde güvenlik kordonu oluşturdu.

ABD ve Fransız büyükelçilikleri, Bamako'daki vatandaşlarını güvenli bir yerde beklemeleri konusunda uyardı.

Mali'de Ağustos ayında da Sevare kasabasındaki bir oteldeki 24 saatlik kuşatma ve rehin alma krizinde dört asker ve beş BM çalışanı hayatını kaybederken, dört saldırgan öldürülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber