Genç işsizliğini yine gençler çözecek

TÜGİAD Başkanı Çuhacı: - "Genç işsizliği sadece Türkiye için değil AB için de önemli bir sorun. Genç işsizliğini yine gençler çözecek"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2015 19:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Genç işsizliğini yine gençler çözecek

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, genç işsizliğin sadece Türkiye için değil Avrupa Birliği (AB) için de önemli bir sorun olduğunu belirterek, gençlerin sorununu yine gençlerin çözeceğini ifade etti.

TÜGİAD'dan yapılan açıklamaya göre, AB üyesi ülkelerin genç işadamları ve girişimcilik örgütlerinin temsilcileri ile AB'nin genç parlamenterleri Brüksel'de bir araya geldi. AB ile sivil toplum kuruluşlarının iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan ve ana gündem maddesi genç işsizliği olan toplantıya TÜGİAD Başkanı Çuhacı da katıldı.

Toplantıları değerlendiren Çuhacı, dünyanın çok önemli bir göç hareketi yaşadığına dikkat çekerek, yaşanan göçün sadece sosyal değil ekonomik sorunlara da neden olduğunu belirtti.

Genç işsizliğinin sadece Türkiye için değil AB için de önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Çuhacı, şunları kaydetti:

"Toplantılarda Avrupalı yatırımcıların yatırımlarını doğuya kaydırdığı, ancak buna karşın işgücünün batıya doğru hareket ettiği dile getirildi. AB üyeleri, aslında Türkiye için de geçerli olan gerçekleri ifade ettiler. Herkesin kaliteli bir işe sahip olma hakkı, işçi ve işverenlerin serbest dolaşım hakkı ve elbette çalışanların iş güvenliği en önemli gündem maddeleri oldu. Burada ısrarla vurgulanan nokta da bütün bunların gerçekleşebilmesi için daha çok yatırımın teşvik edilmesi ve nitelikli işgücünün geliştirilmesi oldu. AB, hükümetler, eğitim kuruluşları ve iş çevrelerinin bu anlamda projeler geliştirmek üzere işbirliği yapmalarına büyük önem veriyor.

Biz TÜGİAD olarak geçtiğimiz dönemde bu amaçla bazı AB fonlarını kullanmıştık. Önümüzdeki dönemde de yeni projelerle bu hedefe katkı sağlamaya çalışacağız. Neticede genç işsizliğini çözecek olan yine gençler olacak. Bizler genç girişimci ve işadamları bu konuda etkili ve sorun çözücü olacağız."

AB üyesi ülkelerin genç işadamı ve girişimcilik sivil toplum kuruluşlarının çatı örgütü olan JEUNE'ün Başkanı Patrick Kovacs ve üye ülke temsilcileri çalışma toplantılarında Avrupalı genç parlamenterlerle buluştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber