Öğretmen döven okul müdürünün görevden alınması istendi

MANİSA'da ilkokul müdürünün öğretmeni dövdüğünü ileri süren Eğitim-Sen Manisa Şubesi üyeleri, okul önünde eylem yapıp müdürün görevden alınmasını istedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Kasım 2015 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmen döven okul müdürünün görevden alınması istendi

Kent merkezindeki Gazi İlkokulu Müdürü Mehmet K., iddiaya göre, Eğitim-Sen Manisa Şubesi üyesi öğretmen Hüseyin Aydın'a tekme attı. Aydın, okul müdürü hakkında şikayetçi oldu. Eğitim-Sen Manisa Şubesi üyeleri de okulun ek binası önünde toplanarak eylem yaptı. Öğretmen Hüseyin Aydın'a sahip çıkan gruba, CHP Manisa İl Başkanlığı, Aktif Eğitim- Sen ve Kamu- Sen'e bağlı Türk Eğitim- Sen de destek verdi. Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, şunları söyledi:

"Manisa Gazi İlkokulu'nda idarecilerin katılımıyla meslektaşımız Eğitim- Sen üyesi Hüseyin Aydın'ın da aralarında bulunduğu ilkokul 4'üncü sınıf şube öğretmenler kurulu toplantısı anında tartışma yaşanmıştır. Tartışmanın nedeni; 'ilkokullarda şube öğretmenler kurulu toplantısı yapılır mı yapılmaz mı' konusudur. Şube öğretmenler kurulu toplantısı, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında yapılır. Çok net ve açık. Okul Müdürü M.K. var olan yasayı bile bilmeden ilkokul müfredatında olmadığı halde zorlama ile 'Şube öğretmenler kurulu toplantısını yapalım' diyerek bütün kurulun önünde üyemiz Hüseyin Aydın'a 'Kes sesini' diyerek tekme atmıştır. Bizler öğretmene yapılan her türlü baskı, şiddet ve mobbingin son bulmasını istiyoruz. Bilinmelidir ki eğitim, özgür düşünemeyen, baskı altında yanlışları savunmaya zorlanan öğretmenler ile yapılamaz. Biat eden, hakkını arayamayan nesiller yaratma çabalarının karşısında olmaya devam edeceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğü, görevini kötüye kullanan Gazi İlkokulu Müdürü M.K.'yi derhal görevden almalıdır."

Açıklamanın ardından grup, sessizce dağıldı.

Ersan ERDOĞAN/MANİSA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber