Nar fiyatlarındaki düşüş üreticisini üzdü

Geçen yıl dalında kilosu 2 liraya kadar satılan narın bu yıl 60 kuruşa kadar düşmesi, Mersinli üreticiyi hayal kırıklığına uğrattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2015 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Nar fiyatlarındaki düşüş üreticisini üzdü

Mersin'in Silifke ilçesinde nar fiyatlarının geçen yıla oranla yaklaşık 1,5 lira düşmesi, üreticiyi hayal kırıklığına uğrattı. Üretici, ürününü satmak için semt pazarlarına yöneldi.

Geçen yıl dalında kilosu 2 liraya satılan nar, bu yıl 60 kuruşa kadar düştü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tescillenmiş sofralık Keben narının üreticisi, hasadın tamamlanmasının ardından beklediği fiyatı bulamayınca yetiştirdikleri narı, ilçe merkezindeki semt pazarlarında satmaya başladı.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, bu yıl ilçe genelinde 3 bin dönüm araziden yaklaşık 5 bin ton nar hasadı yapıldığını söyledi.

Fiyatların bu yıl düşük olması nedeniyle üreticilerin beklediği kazancı elde edemediğini vurgulayan Can, bunun nedeninin Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde yaşanan terör olayları ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat yapılamaması olduğunu kaydetti.

Üretici Mustafa Göktaş ise fiyatların bu yıl çok düşük olduğunu bu nedenle ürünleri semt pazarlarında satışa sunduklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber