Olağanüstü durum özrüne dayalı olarak her zaman yer değiştirme yapılabilir

Olağanüstü durum mazeretlerine dayalı olarak yapılacak yer değiştirme suretiyle atamalar, atanma dönemine tabi değildir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Kasım 2015 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Olağanüstü durum özrüne dayalı olarak her zaman yer değiştirme yapılabilir

17.04.2015 Tarihli ve 29329 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğin "Mazeret ve engellilik durumuna bağlı yer değiştirmeler" başlıklı 49. maddesi 1. fıkrasında; "(1) Öğretmenlerin; aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretlerine veya engellilik durumuna bağlı yer değiştirmeleri hakkında, Devlet Memurları Kanunu ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır." hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükmün atıfta bulunduğu 25.6.1983 Tarihli ve 18088 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin "Olağanüstü Hallerde Yer Değiştirmeler" başlıklı 21. maddesinde; "Genel hayatı etkileyen Savaş, Sıkıyönetim, Afet ve diğer olağanüstü hallerde ihtiyacı karşılamak amacı ile yer değiştirme suretiyle atanma herhangi bir şarta bağlı kalmaksızın yapılabilir. Bu suretle geçirilen sürelerin değerlendirilmesinde 16 ncı maddenin birinci fıkrası hükmü uygulanır." hükümleri bulunmaktadır.

Ayrıca 18.06.1949 Tarihli ve 7236 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 8. maddesi (C) fıkrasındaki "C) Yukardaki fıkralarda yazılı bütün memurların lüzumu halinde il içinde nakil ve tahvilleri mensup olduğu il idare şube başkanlarının inhası üzerine valiler tarafından icra edilmekle beraber mensup oldukları Bakanlıklar veya genel müdürlüklere sebepleriyle bildirilir." hükümlerince olağanüstü durum mazeretlerine dayalı olarak yapılacak yer değiştirme suretiyle atamalar, atanma dönemine tabi değildir.

Olağanüstü durum özrüne dayalı olarak yer değiştirme başvuru dilekçesini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Not; Dilekçe örneğimiz, aynı okulda görev yapan fakat şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanan çiftlerden bir tanesinin, okuldaki çalışma ortamının huzurlu ve verimli kalması, eğitim ve öğretim ortamının olumsuz etkilenmemesi, olası sorunların önüne geçilebilmesi için yer değiştirme talep dilekçesidir. Dilekçe diğer olağanüstü durumlara uyarlanabilir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber