Çarşamba günü yağış geliyor / Haritalı

Yağışlar, perşembe ve cuma günü de yurdun güney, iç ve batı kesimlerinde etkisini gösterecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Kasım 2015 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çarşamba günü yağış geliyor / Haritalı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünden itibaren hafta sonuna kadar yurt genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceğini açıkladı. Çarşamba günü ise Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de sağanak yağış görülecek. Yağışlar, perşembe ve cuma günü de yurdun güney, iç ve batı kesimlerinde etkisini gösterecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, İzmir, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu bölgesi ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda, gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeyinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey, iç ve doğu kesimlerde artacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege Kıyıları'nda yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege Kıyıları'nda yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber