Muharrem İnce parti kuracak iddiası

CHP'yi kurultay sonrası fırtınalı günler bekliyor. Muharrem İnce akşam 17:00'ye kadar 610 delege imzası toplayamazsa başkanlık hayali suya düşecek.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Kasım 2015 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muharrem İnce parti kuracak iddiası

ERCAN ÖZTÜRK

CHP kulisleri kurultay yaklaşırken hareketlenmeye başladı. Olağanüstü kurultay için imza toplama çalışmaları yapan Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin 24 saati kaldı. İnce bu akşam 17:00'ye kadar delegelerin yarısı olan 610 imzayı toplayamazsa kurultay normal takvime göre yapılacak. Eğer imza yeter sayısına ulaşılırsa olağanüstü kurultay yapılmasının önündeki engel kalkmış olacak.

Ancak İnce ve arkadaşlarının bu imzaya ulaşmasının şu anda mümkün olmadığı konuşuluyor.

10 milletvekili gerekli

İnce'nin kurultayda yenilgiye uğraması halinde parti kuracağı konuşuluyor. İnce'ye koşulsuz olarak şu anda 10 milletvekilinin destek verdiği biliniyor. Yeni kurulacak partinin Meclis'te grup kurması için 20 milletvekiline ihtiyacı bulunuyor. İnce'nin büyük şehirlerde son sıralarda aday gösterilen ve kıl payı seçilen isimleri kolaylıkla ikna edeceği konuşuluyor.

HAYALLER 600 AMA İMZA 400

CHP'nin 42 eski il başkanı önceki gün bir açıklama yaparak imza sayısının 600'e ulaştığını açıklamıştı. Ancak gerçekler hiç de konuşulduğu gibi gözükmüyor. CHP eski il başkanlarının 600 olarak açıkladıkları imza sayısının gerçekte 400 olduğu ortaya çıktı. Ocak ayındaki kurultaya yeni delegelerle seçime gidilecek. Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerin oy kullanacağı seçimde İnce ve diğer adayların şansı neredeyse imkansız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber