Davasına gitmeyen avukata hapis

Kayseri'de müvekkilinin duruşmasına girmeyen avukat hapis cezasına çarptırıldı. Olay, 5 Haziran 2013'te meydana geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Kasım 2015 08:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Davasına gitmeyen avukata hapis

İddiaya göre tapu iptali ve tesciliyle ilgili dava açmak isteyen Mehmet Söylemez (72), oğlu Kadir Söylemez'den avukat tutmasını istedi.

Kadir Söylemez de babasıyla notere giderek, anlaştığı avukat Bekir Ö. adına vekaletname çıkarttı. Dava takibi için avukata 5 bin lira ödeyen Mehmet Söylemez'e, bir süre sonra 7'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmasının düştüğü tebligatı ulaştı. Adliyeye giderek bilgi alan Söylemez'e, avukatının duruşmaya katılmadığı söylendi. Ayrıca, davayı kaybettiği için davalı tarafın avukatının da vekalet ücretini ödemeye mahkum edildiğini öğrenen Söylemez, avukatı hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukat Bekir Ö. hakkında, 'Görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla dava açıldı.

2.5 ay ceza

Suçlamaları kabul etmeyen sanık avukat Bekir Ö. ise "Kesinlikle o vekaletname bana ulaşmadı. Ulaşsaydı davayı takip ederdim. Ortada hiçbir somut delil ve kanıt yoktur. Beraatimi talep ediyorum" ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti sanık avukat hakkında, 'Görevi kötüye kullanma' suçunu işlediği gerekçesiyle, 2.5 ay hapis cezası verdi. Sanığın cezası ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber