Flaş! Türkiye, Rus uçağını düşürdü / Video

Suriye sınırında bir uçak düştü. Askeri kaynaklar, Türk F-16'larının sınır ihlali yapan bir uçağı düşürdüğünü doğruladı. Hatay'ın Kızıldağ bölgesine düşen uçağın hangi ülkeye ait olduğu henüz bilinmiyor. Uçakta bulunan iki pilotun ise paraşütle atlayarak kurtulduğu belirtiliyor.

Haber Giriş : 24 Kasım 2015 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde, Türkiye sınırı yakınında düşen savaş uçağının, Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle angajman kuralları çerçevesinde vurularak düşürüldüğü bildirildi.

Hava Kuvvetleri kaynakları, Türkiye-Suriye sınırında bir uçağın Suriye tarafında Türkmenlerin olduğu bölgeye düştüğünü doğruladılar. Aynı kaynaklar düşen uçağın milliyeti, nasıl düştüğüne dairi ayrıntılı bilgilerin Genelkurmay tarafından açıklanacağını söylemekle yetindiler.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Suriye sınırındaki gelişmelerle ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile görüşerek bilgi aldığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı: Rus uçağı düşürüldü

Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla Dışişleri Bakanlığı tarafından da NATO, BM ve ilgili ülkeler nezdinde gerekli girişimlerde bulunulacağı bildirildi.

Düşen uçağın pilotları paraşütle atladı

Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde, Türkiye sınırı yakınında milliyeti bilinmeyen bir savaş uçağı düştü. Uçağın pilotlarının paraşütle atlama anı görüntülendi.

Rusya: Sınır ihlali yapmadık

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATIYOR

Türkmendağı'nda ilk belirlemelere göre Rusya'ya ait olduğu iddia edilen bir uçak düşürüldü. Acısu tarafına düşen uçağın pilotunun atladığı bildirilirken, bölgedeki muhaliflerin 23 mm ile Rus uçaklarını hedef aldığı biliniyor.

Düşen uçağın pilotu Türkmenlerin elinde

Öte yandan gelen ilk bilgilere göre düşürülen uçak Rusya'ya ait ve pilotun esir alındığı söyleniyor.

Habertürk muhabiri Murat Karataş, "Sabah saatlerinde Türkmen bölgesi ile ilgili haber hazırlıklarımızı sürdürürken bir anda gökyüzünde savaş uçağı belirdi. Gözler yeni bir bombalama olup olmayacağına dair uçağa döndüğünde uçağın bir alev topuna döndüğünü ve hızla aşağı indiğini gördük." dedi.

Habertürk'ün aktardığı bilgilere göre, bölgedeki kaynaklar sınır ihlali yapan uçağın Türk jetleri tarafından düşürüldüğünü söylüyor.

TÜRKMENLER SALDIRI BAŞLATTI

Suriye'de Türkmen birlikler, stratejik öneme sahip Kızıldağ tepesi ve çevresinde karşı saldırı başlattı.

Alınan bilgiye göre, Lazkiye kırsalında yer alan Bayırbucak Türkmen bölgesindeki çatışmalar devam ediyor.

Türkmen birlikleri, geçtiğimiz günlerde büyük oranda kontrolünü kaybettiği Kızıldağ tepesi ve çevresine bugün geniş çaplı saldırı başlattı.

Türkmenlerin stratejik öneme sahip bölgede ilerleme kaydettiği, çatışmaların yoğun şekilde sürdüğü öğrenildi.

Suriye'de Bayırbucak bölgesinde Türkmen Dağı'nın en stratejik noktası olan Kızıldağ dün (23 Kasım) tamamen rejimin kontrolüne geçmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber