Zabıta komiseri ve itfaiye çavuşu, şef zammını da alır mı?

Zabıta komiseri ve itfaiye çavuşu unvanında yer alanlar, şeflere verilen 7 puanlık zammı da alacak mı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Kasım 2015 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zabıta komiseri ve itfaiye çavuşu, şef zammını da alır mı?

SORU: Toplu sözleşmede şeflerin özel hizmet tazminatına ilişkin olarak şu hüküm yer almıştır:
" Şeflerin özel hizmet tazminatı
Madde 33- (1) 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (II) ve (III) sayılı Cetvelde şef kadrolarında bulunanların dereceleri itibarıyla yararlanmakta oldukları tazminat oranlarına 7 puan ilave edilir."

Ayrıca zabıta ve itfaiye personeline 5 puan ilave edilir deniliyor. Zabıta komiser ve itfaiye çavuşu hangi oranda zam alacak? 12 mi 5 mi 7 mi teşekkür ederim

CEVAP: 23 Ağustos 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşmenin "Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Hakları" düzenleyen üçüncü kısmının "Yerel Yönetim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme" başlıklı dördüncü bölümünün 5 inci maddesinde;

"2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (II) ve (III) sayılı Cetvellere göre itfaiye amiri, itfaiye çavuşu, itfaiye onbaşı ve itfaiye eri ile zabıta amiri, zabıta komiseri, zabıta komiser yardımcısı ve zabıta memuru kadrolarında bulunanların dereceleri itibarıyla yararlanmakta oldukları tazminat oranlarına 5 puan ilave edilir." düzenlemesi yer almaktadır.

Söz konusu düzenlemeden; itfaiye amiri, itfaiye çavuşu, itfaiye onbaşı ve itfaiye eri ile zabıta amiri, zabıta komiseri, zabıta komiser yardımcısı ve zabıta memuru kadrolarında bulunanları kapsamaktadır. Bu unvanlar için söz konusu toplu sözleşmenin kamu görevlilerinin geneline yönelik toplu sözleşme kısmında başka bir düzenleme olmadığı için sadece bu madde kapsamında ki ilave 5 puanı alacaklardır. Yani itfaiye ve zabıta personeli için şeflere verilen 7 puanlık zammın ayrıca verilmesi mümkün değildir. Zira 7 puanlık şef zammı sadece şef unvanında olanlara verilecektir.

Yapılan bu düzenlemenin maddi getirisi de aşağıdaki gibi olacaktır.

2016 yılında En Yüksek Devlet Memur Aylığı

İlave Tazminat Oranı (5 Puan)

Damga Vergisi

Net Ödenen

836,66

41,83

0,32 TL

41,52 TL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber