Sanlav: Erdoğan dünyada teknolojiyi en etkili kullanan liderlerden

USMED Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Sanlav, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, iletişim teknolojisini en iyi kullanan liderlerden olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2015 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sanlav: Erdoğan dünyada teknolojiyi en etkili kullanan liderlerden

Sosyal Medya Savaşları kitabının yazarı ve Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Yönetim Kurulu Üyesi, Ümit Sanlav; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dünyada teknolojiyi en etkili kullanan liderlerden olduğunu söyledi.

Etkili iletişim kurmakta dünyanın sayılı liderlerinden olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hindistanlı siyasetçi Narendro Modi ve İngiltere Prensi Charles'ın ardından hologram kullanan ender siyasetçilerden olduğunu ifade eden Sanlav, "Hologram, 3 boyutlu görsel bilginin lazer teknolojisiyle kaydedilmesi, depolanması ve hareket efekti kazandırılarak çok boyutlu ortama aktarılması sonucu elde edilen görüntüdür. Görsel anlamda teknolojinin günümüzde vardığı son gelişmelerden biri olarak nitelendirilen hologramlarda, projektöre bağlı olarak görüntü boyutu da değişir.

Yurt dışından teknoloji satın almaktansa, yerli teknoloji üretimine yönelik çalışmalara verdiği önemle ve teknolojiyi yakından takip eden çalışmalarıyla bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve teknik ekibi, hologram konusunda da Türkiye'de öncü bir çalışmaya imza atmışlardı. Erdoğan'ın başbakan olduğu günlerde, İzmir'de yaptığı hologramlı konuşma, hem Türkiye, hem de yurtdışındaki basının gündemine oturmuş, dünyanın teknolojiyi en etkili kullanan liderleri arasında gösterilmesine neden olmuştu" dedi.

Bunun dışında Erdoğan'ın bazı çevreler tarafından maksatlı olarak teknolojiye düşmanmış gibi gösterildiğini ifade eden Ümit Sanlav, "Özellikle Twitter kısıtlamaları ve yeni internet yasası konularında Sayın Cumhurbaşkanımızın teknolojiye karşı bir duruş sergilediğini iddia eden mesnetsiz haberler yapıldı. Oysa ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında durduğu husus; teknolojinin ahlaksızca, bireye ve topluma zarar verecek şekilde kullanımı ile dezenformasyon yapılarak toplumun şiddete ve provokasyona yönlendirilmesidir" ifadelerini kullandı.

Sanlav, Twitter'ın Türkiye politikasının, başta Türkiye'nin adalet sistemi olmak üzere, diğer milli menfaatlere uymadığını da kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber