Balıkesir'de zehirlenen 41 öğrenci taburcu edildi

Yedikleri pastadan 42 kişinin zehirlendiği, 41'inin tedavilerinin ardından taburcu edildiği bildirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2015 19:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Balıkesir'de zehirlenen 41 öğrenci taburcu edildi

Bandırma ilçesindeki bir okulda düzenlenen Öğretmenler Günü etkinliklerinde yedikleri pastadan zehirlenenlerin sayısının 42'ye yükseldiği, 41'inin tedavilerinin ardından taburcu edildiği bildirildi.

Bandırma Sağlık İlçe Müdürü Zafer Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki Şehit Süleymanbey İlköğretim Okulu ana sınıfı ve aynı binada bulunan Evyapan İlköğretim Okulunda 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarında, yedikleri pastadan zehirlenenlere, "Geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Toplam 42 kişinin etkilendiği olayla ilgili soruşturmanın yürütüldüğünü dile getiren Yılmaz, şunları söyledi:

"Yedikleri pastadan zehirlenen 42 kişiden 41'i, Bandırma Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Özgür Karaca isimli bir öğrencimizin tedavisine ise aynı hastanenin çocuk servisinde devam ediyor. İlçe Toplum Sağlığına bağlı ekipler 42 kişiden idrar ve kan tahlilleri alarak İzmir Hıfzıssıhha Kurulu'na gönderdi. Bandırma Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekipler ise pastaneden aldıkları numuneleri incelenmek üzere Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderdi."

Öğretmenler Günü etkinliklerinde zehirlendiler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber