Yüksek yargıda dev operasyon

Kumpas soruşturmalarında sıra Yüksek Yargıya geldi. F tipi örgüt adına çalıştığı tespit edilen 11 Yargıtay üyesi hakkında inceleme başlatıldı. İncelenen Yargıtay üyeleri arasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kalbi olarak tanımlanan Kozmik Oda'ya giren Kadir Kayan, Kafes eylem planı soruşturmasına bakan Mehmet Murat Yönder de var.

Haber Giriş : 24 Kasım 2015 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüksek yargıda dev operasyon

F tipi örgüt yapılanması ile mücadele, Emniyet ve Adliyelerin ardından Yüksek Yargıya da taşındı. Bu kapsamda 11 Yargıtay üyesi hakkında inceleme yürütülüyor.

Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Şike ve Askeri Casusluk kumpaslarında görev alan hakim ve savcılar hakkında inceleme apan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, örgütün Yargıtay'daki uzantılarını da mercek altına aldı.

Şimdiye kadar HSYK tarafından 11 Yargıtay üyesi hakkında hazırlanan soruşturma dosyaları Yargıtay 1'inci Başkanlığı'na yollandı. 1'inci Başkanlık iddiaların soruşturulması için kıdemli bir üye atayarak rapor hazırlanmasını istedi.

Rapor tamamlandıktan sonra Fehullahçı Terör Örgütü'nün Yargıtay'a sızan üyeleri "görevi kötüye kullanmak" ve "FETÖ yapılanması adına hareket etmek" suçlarından yargılanacak.

İncelem altında olan Yargıtay Üyeleri arasında, TSK'nın kalbi olarak tanımlanan Kozmik odaya giren Kadir Kayan bulunuyor.

Kafes soruşturmasına bakan Mehmet Murat Yönder, Hanefi Avcı'yı tutuklamaya sevk eden Kadir altınışık, albay Hüseyin Kurtoğlu'nun terfisini önleyen Necati Meran da incelenen Yargıtay üyeleri arasında.

Van Jandarma Alay Komutanı Vecihi Halil İyigün ile İstanbul İl Jandarma Komutanı Hüseyin Kurtoğlu hakkındaki hapis cezalarını onayan 4 Yargıtay üyesi ile Kenan Karabeyasal, Mehmet ali Demirezici ve Esabil Saylak hakkında da inceleme yapılıyor.

Ulusalkanal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber