64'üncü Hükümet'te şifre: Tecrübe-gençlik

Başbakan Davutoğlu yeni hükümeti kurarken sinerji oluşturmak istedi. Bu nedenle partinin 3 dönem kuralına takılan ağabeylerle genç isimler kabinede bir araya geldi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Kasım 2015 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
64'üncü Hükümet'te şifre: Tecrübe-gençlik

ZÜBEYDE YALÇIN

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 64'üncü Hükümet, "tecrübe ve gençliği" birleştiren sinerji oluşturdu. Hükümette 4 olan başbakan yardımcılığı kadrosu ise 5'e çıkarılırken, iki kadın bakan yer aldı. Yaş ortalaması 52 olan kabinenin en genç bakanı Berat Albayrak (37) oldu.

GÖRÜŞLERİ ALINDI

Başbakan Davutoğlu'nun listeyi hazırlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüş ve önerilerinin dikkate alındığını da ortaya koydu. Kabinede Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde birlikte çalıştığı, 1 Kasım'a kadar danışmanlığını yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz gibi bakanların yanı sıra son seçimde Meclis'e gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal gibi isimlere yer verildi. Davutoğlu'nun daha önce birlikte çalıştığı isimlerden Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek, Yalçın Akdoğan, Lütfi Elvan gibi isimler de kabinede yer buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber