CHP'de muhalifler 601 imzaya ulaşamadı

CHP'de muhalifler olağanüstü kurultay için gereken 601 imzaya ulaşamadı. Parti içi hesaplaşma 16-17 Ocak 2016'da yapılacak olağan kurultaya kaldı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Kasım 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'de muhalifler 601 imzaya ulaşamadı

Neşe Sarıdoğan

CHP'de genel başkan seçimli olağanüstü kurultay için imza toplayan parti içi muhalefet gereken 601 imzaya ulaşamadı. Muhalifler, hesaplaşmayı 16-17 Ocak'taki olağan kurultaya taşımaya hazırlanıyor.

ZAMAN DOLDU

CHP'nin 1 Kasım seçimlerinde yüzde 25.3 oy alması parti içi muhalefeti harekete geçirdi Muharrem İnce ve Umut Oran öncülüğündeki muhaliflerin genel başkan seçimli olağanüstü kurultay için delegelerden noter onaylı imza toplama süresi, dün sona erdi, ancak salt çoğunluk olan 601 sayısına ulaşılamadı. Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 500 civarında imza toplandığını söyledi. İnce, CHP'nin il, ilçe kongreleri bitmeden kurultay tarihini 16-17 Ocak olarak duyurmanın, Parti Meclisi'ni saf dışı bırakmak, önünü kesmek ve hakaret etmek olduğunu ileri sürdü.

Taban rahatsız

Muharrem İnce, "Eğer 500 kişi notere gidip, imza veriyorsa, 'ben bu işten rahatsızım' diyorsa, bir 300-400 de 'gidemem, şimdi notere uğraştırma beni, daha sonra bu hesabı görürüz' diyen var. Ne yaparsa yapsınlar bu delegeler mevcut yönetimi seçmiştir, eğer yetkiyi bunlar vermişse hesabı da bunlara vermek lazım" dedi. İnce eleştirilerini, "Bunlar beni yener, yendirir, o zaman delegeleri değiştireyim, yenileriyle yarışayım mantığı doğru değil. Yenileri de bu partinin evladı. Göreceksiniz yenileri de sizi yenecektir" sözleriyle sürdürdü.

MECLİS GRUBU TOPLANDI

CHP Meclis grubu basına kapalı olarak toplandı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, toplantıda yeni dönem ve izlenecek parti politikalarıyla ilgili milletvekillerine görüşlerini aktardı.Toplantıda olağan kurultayla ilgili sadece 16-17 Ocak'ta Arena Spor Salonu'nda yapılmasının planlandığı bilgisinin verildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber