Gribin ilacı soğan kebabı

Gaziantep'te sofraların vazgeçilmezi soğan, kebaba dönüştürüldü. İsmi duyduğunda şaşılan soğan kebabı görüntüsüyle iştah kabartıyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte doğal antibiyotik olarak bilinen soğan, soğuk algınlıklarına karşı bünyeyi koruyarak gribal enfeksiyonları da önlüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2015 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gribin ilacı soğan kebabı

Kış aylarında Gaziantep mutfağının en önemli yemekleri arasında giren ve doğal antibiyotik sayılan kebap vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Kış aylarının gelmesi ile birlikte soğan kebabına olan talebin arttığını söyleyen Kale Evi Restorant İşletmecisi Beyhan Öçal, artan talepten memnun olduklarını söyledi. Soğan kebabının iki farklı şekilde yapıldığını söyleyen Öçal "Ortadan ikiye ayrılan soğanın arasına zırla çekilmiş özel kıyma konuluyor. İki soğan arasında konulan kıyma ya tepsiye dizilip üstüne nar ekşisi sosuyla fırında kısık ateşte pişiriyor, yada şişe takılarak mangalda pişiriliyor. Piştikten sonra kabukları temizlenen soğan, kış aylarından en çok tercih edilen yemek oluyor" dedi.

Grip ve salgın hastalıklara karşı soğanın vücut direncini arttırdığını söyleyen Öçal, "Bunun için antibiyotik özelliğe sahip soğanı da sofralarımızın vazgeçilmezi haline getirmeliyiz. İçerdiği vitamin ve doğal antibiyotik sayesinde gripten korunmanın en lezzetli yolu olan soğan, kıyma ile pişirilip, nar ekşisi ile terlemeye bırakılarak servis ediliyor. Bu sayede vücudumuza besin yoluyla takviye alıyoruz. Kışın zor şartlarında soğan kebabı ile hastalıklardan korunabilirsiniz"diye konuştu.

Gazianteplilerin kış aylarında özellikle tercih ettiği soğan kebabı, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler tarafından beğenilerek yeniliyor.

Şef Aşçı Abdullah Külahçı ise, soğan kebabının yapılmasının inceliklerini anlatarak, " Önce zırhla çekilen kıyma hazırlanıyor. Ardından küçük soğanlar iki ucundan kesilerek ortadan ikiye bölünüyor. İki soğan arasında kıyma konularak birleştiriliyor. Tepsiye dizilen soğanlara, nar ekşisi ve suyla karıştırılan karışım dökülerek fırına veriliyor. Yaklaşık 45 dakika kısık ateşte pişen kebap, ardından biraz bekletilerek servis ediliyor. Mangalda isteyenler için ise, kebap şişine dizilen soğanların arasında kıymalar konularak sıkıştırılıyor. Ardından mangalda 10 dakika pişiriliyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber