AK Partili kadınlar 'şiddete karşı dur' dedi

AK Partili kadınlar, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" dolayısıyla "Şiddete Karşı Dur" sloganıyla Üsküdar meydanında bir araya geldi. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat ve çok sayıda kadının katıldığı etkinlikte Özgecan ve şiddet gören kadınlar için güvercin uçuruldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2015 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Partili kadınlar 'şiddete karşı dur' dedi

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları tarafından "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" dolayısıyla "Şiddete Karşı Dur" sloganıyla Üsküdar meydanında düzenlenen programa çok sayıda kadın katıldı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmen Türkmen'in de katıldığı etkinlikte kadınlar ellerinde pankartlarla şiddeti kınadı. Şiddetin tüm türlerini kınadıklarını ifade eden AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, "AK Parti iktidarları döneminde kadına yönelik şiddet alanında yasal çerçevede oluşturulan iyileştirici bir çok düzenlemeye gidilmiştir. Bu düzenlemelerin ilki 6284 sayılı İstanbul Sözleşmesi ile Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi'ne dair kanun ile şiddet uygulayan kişi hakkında alınabilecek tedbirler tüm ayrıntıları ile düzenlenmiştir. 14 pilot ilde Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri kuruldu. Bu merkezler 81 ilde yayılarak şiddete uğrayan kadına her türlü yasal koruma sağlanacak ve başvuracakları merkezler haline gelecektir. Böylelikle devletimizin koruması altında olan kadın hiçbir şekilde şiddete maruz kalmak zorunda bırakılmayacaktır" şeklinde konuştu.

Şiddeti cinsiyetine göre ayırmadıklarını vurgulayan Polat, "Kadına yönelik şiddet gelişmemiş toplumların başvurduğu bir yöntemdir. Bizim medeniyetimiz yaşadığı coğrafyaya kadınların adını vererek Anadolu diyecek kadar kadına saygı duymuştur. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları olarak bizler de kadınların tüm sorunlarının irdelenmesi, çözüm önerilerinin sunulması, toplumsal farkındalık oluşturulması için kadının karşılaştığı her türlü haksızlığa karşı çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

İffet Polat ve katılımcı kadınlar, şiddet gören tüm kadınlar için beyaz güvercin uçurdu. Etkinlik çerçevesinde kadınlara şiddet konusunda danışmanlık yapacak avukatların görev alacağı çadır, Üsküdar meydanında 2 gün boyunca İstanbullu kadınlara hizmet verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber