Engelli öğrencilerden fotoğraf sergisi

Avrupa Birliği (AB) Erasmus+ Projesi kapsamında Portekiz'de fotoğrafçılık eğitimi alan işitme engelli öğrencilerin eserlerinden oluşan "Fotoğrafın Dili" sergisi açıldı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Kasım 2015 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelli öğrencilerden fotoğraf sergisi

Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi Grafik ve Fotoğrafçılık Bölümü öğrencilerinin 105 fotoğrafından oluşan "Fotoğrafın Dili" sergisi, Hamamönü Sanat Sokak'ta sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, serginin açılış konuşmasında, öğrencilerin yaptığı sanat etkinliklerinin okul dışına taşması gerektiğini, gerçek başarıya bu yolla erişilebileceğini belirtti.

Öğrencilerin göz algıları çok hızlı

Okul öğretmenlerinden Arda Ortaç ise okul öğrencilerinin AB Erasmus+ Projesi kapsamında Portekiz'de 15 gün boyunca fotoğrafçılık eğitimi aldığını, serginin fotoğraflarının da bu ülkede çekilen karelerden oluştuğunu belirtti. Ortaç, işitme engelli öğrencilerin "anlat yaptır" yerine "göster yaptır" merkezli eğitime çok uygun olduklarını söyleyerek, şöyle devam etti:

"Onlarla beraber yaptığımız her işi bizim gibi ve bizden daha iyi yapabiliyorlar. Yalnızca göstermeniz önemli. Bu öğrencilerimizin göz algıları çok hızlı. Görselliğin ön planda olduğu konuları çok iyi kavrıyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber