Rus uçağından kopan parça Yayladağı'nda iki vatandaşı yaraladı

Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının angajman kuralları gereğince Türk jetleri tarafından vurulmasının ardından uçaktan kopan bir parça, Hatay'ın Yayladağı ilçesinde iki vatandaşı yaraladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2015 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rus uçağından kopan parça Yayladağı'nda iki vatandaşı yaraladı

Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının angajman kuralları gereğince Türk jetleri tarafından vurularak düşürülmesinin ardından uçaktan kopan parçalar Hatay'ın Yayladağı ilçesine düştü. Düşen Rus uçağının parçaları evlerinin önünde oturan iki vatandaşın yaralanmasına neden oldu.

Evlerinin önünde oturdukları sırada büyük bir gürültünün ardından kulak ve bacaklarında acı hisseden 70 yaşındaki Ahmet Taşdemir ve 60 yaşındaki Mevlüt Horoz yaralandıklarını fark ettiler. Yerden seken parçalar Taşdemir'i kulağından, Horoz'u ise bacağından yaraladı. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Ahmet Taşdemir'in kulağına üç, Mevlüt Horoz'ın bacağına ise iki dikiş atıldı.

Evin önünde kahve içmek için oturduklarını belirten Taşdemir, "Kahvelerimizi tam içeceğimiz sırada büyük bir patlama sesi duydum. Hemen ardından kulağımda bir ağrı hissettim. Sonra kanadığını fark ettim. Dünürümün de bacağının kanadığını gördüm. Oğlum bizi alıp hemen hastaneye götürdü. Benim kulağıma üç dikiş attılar. Şu an iyiyim" dedi.

Ahmet Taşdemir'in oğlu Turan Taşdemir de, "Babamlar odunlarla uğraşıyordu. Yorulunca bir kahve molası verdiler. Evin önüne yöneldiler. O sırada olay meydana geldi. Parça önce sokağa düşüyor. Oradan sekerek babamları yaralıyor" diye konuştu.

Bacağından yaralanan Mevlüt Horoz ise, "Ahmet amcayla kahve içecektik ki büyük bir gürültü duyduk. Uçak sesini duymadım ama patlamayı duydum. Patlamanın hemen ardından bacağımdan kan akmaya başladı. Bunun üzerine hemen hastaneye gittik. Tedavi olduk. Ayağımda bir parça kaldı. Ağrılarım oluyor ama doktorlar parçanın bir zararının olmayacağını söylediler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber