Türkiye, Avrupa'nın beyaz eşya üretim üssü

Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Cemal Can Dinçer, son dönemde Türkiye'nin beyaz eşya üretiminde ciddi adımlar attığını belirterek beyaz eşyada Türkiye'nin Avrupa'nın üretim üssü olduğunu açıkladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2015 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye, Avrupa'nın beyaz eşya üretim üssü

Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Cemal Can Dinçer, "Beyaz eşya sektörü Türkiye'de hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Ama daha da önemlisi, gurur kaynağımız olan beyaz eşyada Türkiye Avrupa'nın üretim üssü" dedi.

Dinçer, son dönemde Türkiye'nin beyaz eşya üretiminde ciddi adımlar attığını belirterek, "Türkiye, şu anda Avrupa'nın en büyük beyaz eşya üreticisi. Bu durum bizleri çok mutlu ediyor. Beyaz eşya sektörü son 8 ayda yaklaşık yüzde 8 büyüdü. Arçelik'te yaklaşık yüzde 20 gibi bir büyüme oranı yakaladık" diye konuştu.

Arçelik'in, Türkiye'de beyaz eşya sektöründe yaklaşık 30 bin kişi istihdam eden, 3 bin bayisi bulunan, bulunduğu il ve ilçelerde ekonomiye ciddi katkı sağlayan büyük bir aile olduğunu kaydeden Dinçer, Türkiye'de son dönemde ekonomik büyümenin yaşandığının gözle görülür bir hal aldığını dile getirdi. Dinçer, şöyle konuştu:

"Seçim sonrası, büyümenin önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Biz, Arçelik ailesi olarak da Türkiye'nin büyüme planlarında çok önemli bir yer edinmeyi hedefliyoruz. Bununla ilgili olarak her türlü uzun vadeli planlarımızı yapmış durumdayız. Türkiye'den daha fazla ihracat olmak üzere, birçok yeni ürün projelerimiz var. Beyaz eşya sektörü Türkiye'de hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Ama daha da önemlisi, gurur kaynağımız olan beyaz eşyada Türkiye, Avrupa'nın üretim üssü."

"New York'ta, Los Angeles'da, Chicago'da premium ürünlerimizi Amerikalılar kullanıyor"

Dinçer, ürettikleri beyaz eşyaların Amerika'da büyük projelerin içerisinde yer aldığını ifade ederek şunları söyledi:

''Amerika'da, çok önemli, çok değerli projelerde, 5 milyon dolarlık ve 30 milyon dolarlık dairelerden bahsediyorum, buralarda artık Türk ürünleri, Arçelik ürünleri kullanılıyor. Şu anda, New York'ta, Los Angeles'da, Chicago'da premium ürünlerimizi Amerikalılar kullanıyor. Şu anda Avrupa'da biz beyaz eşya sektöründe en önemli kuruluş haline geldik. Kendi markamızla, bu ülkenin mühendisinin, işçisinin ve üniversitelerin yarattığı bir markayla, Avrupa'da beyaz eşyada solo ürünlerde birinciliğe gelmiş durumdayız. Şimdi bu başarıyı Amerika'ya taşımak istiyoruz. Bunun için, yaklaşık 5 yıldır Amerika'da hizmet veriyoruz. Bu artarak devam edecek. Yaklaşık 6 bin 500 - 7 bin 500 dolar bandında beyaz eşyalarımız Amerika pazarında perakende olarak müşterilerle buluşuyor şu anda.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber