Demirtaş haftaya ABD'ye gidiyor

Güneydoğu'da çatışmalı sürecin sokağa çıkma yasakları ile sürmesi HDP'de tabanda ve üst yapıda rahatsızlık yaratıyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Kasım 2015 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demirtaş haftaya ABD'ye gidiyor

NAMIK DURUKAN

Son iki seçimde, "Türkiye partisi" imajı çizen, bu kapsamda sol, sosyalist, muhafazakar, islami kesimlere kapısını açan, listelerinde azınlıklara da yer veren HDP, bölgede yaşanan şiddet olayları ile bocalama dönemine girdi. Meydanlarda "Barış partisi" mesajı veren HDP'nin, yeni dönemde nasıl bir politika sergileyeceği parti kurullarında da tartışma konusu.

Partinin önmüzdeki dönemde izleyeceği yol ve yöntemleri belirlemek amacıyla tabandan üst yönetime kadar köklü bir değişikliğe gitmesi bekleniyor. 17 Ocak'ta yapılacak kongre ile partinin yeni dönem kadroları ve izleyeceği politika netleşecek.

Öte yandan Demirtaş'ın 1 Aralık'ta ABD'ye giderek Washington'da Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve yönetimden bazı isimlerle bir araya gelecek.

Yaklaşık bir hafta sürmesi beklenen ABD gezisine yönelik görüşme trafiğinde çözüm sürecinin tekrar canlanması, 7 Haziran ve 1 Kasım seçim sonuçları ve önümüzdeki dönemde izlenecek yol ve yöntemler, Suruç, Diyarbakır ve Ankara patlamaları, Güneydoğu bölgesinde artarak süren şiddet olayları, sokağa çıkma yasakları, Suriye ve Rojava'daki savaş, IŞİD'e yönelik yapılacak kapsamlı harekatın detayları bulunuyor.

TBMM Başkanvekilliği'ne getirilen İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'dan boşalan Grup Başkanvekilliği koltuğu için ise iki isim üzerinde duruluyor. HDP'nin Meclis kadın grubu Siirt Milletvekili Besime Konca ile Diyarbakır Milletekili Çağlar Demirel'in ismini tartıştı. Ancak Konca ismi öne çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber