Yargıcın Yasin'e ettiği...

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 07 Ekim 2006 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafik kazası sonucu felç olan 10 yaşındaki Yasin Keser, dört yıldır süren davanın duruşması için sağlık durumu tespiti için ambulansla adliyeye getirildi.

Antalya'da dört yıl önce evlerinin önünde oyun oynarken bir otomobilin çarpması sonucu omuriliği zedelenerek felç olan, sekiz ay yoğun bakımda kaldıktan sonra artık solunum makinesine bağlı yaşayan Yasin'in çilesi bitmek bilmiyor. Anne Fatma Keser ve baba Selami Keser'in, 22 yaşındaki sürücü Haluk Yılmaz aleyhine Antalya 7'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı tazminat davasına dün devam edildi. Hâkimin son sağlık durumunun tespiti için çağırdığı Yasin adliyeye ambulansla getirildi, ancak duruşma salonuna çıkarılmasına gerek görülmedi. Aşağıya inen mübaşir, adliye önünde ambulansta bekletilen ve sağlık raporu için hastaneye götürülmesi gereken çocuğun koluna mahkeme mühürünü bastı. Kolu mühürlenen Yasin aynı ambulansla hastaneye götürüldü ve son durumuyla ilgili rapor alındıktan sonra evine döndü.

Anne Fatma Keser, "Yıllardır duruşmaya gidip geliyoruz. Bu yetmezmiş gibi bir de çocuğu istediler, ambulansla getirdik. Yasin'i dördüncü kattan aşağı indirip çıkarmak riskli. Apartmandan indirirken sedyeden düşme tehlikesi atlattı. Beş kişi indirip çıkarıyoruz. Çocuk nefes almıyor. Resimlerini, raporlarını götürdüm. Kendisini görmek istediler. Omurilik zedelenmesi nedeniyle boyundan aşağısı tutmuyor. Nefes almakta zorlanıyor, solunum cihazına bağlı yaşıyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de hasta haliyle adliyeye çağrılıyor" diye konuştu.

Tutuksuz yargılanan sürücü aleyhindeki ceza davası da dört yıldır devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber