Kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Sıcaklıkların Ülkemizin güney ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Kasım 2015 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Kırşehir, Sivas, Samsun, Amasya, Çorum, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin çevreleri ile Giresun'un iç kesimleri ve Gümüşhane'nin batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batısı, İzmir, Manisa, Aydın , Isparta'nın güney ilçeleri ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50mm) , Muğla ve Antalya'da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100mm) olması beklenmektedir. Sabah saatlerinde doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin güney ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde kuvvetlice ( 30-60 km/saat), Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batısı, İzmir, Manisa, Aydın , Isparta'nın güney ilçeleri ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50mm) , Muğla ve Antalya'da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: güney yönlerden Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde kuvvetlice ( 30-60 km/saat) , Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgarla birlikte soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler başta olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber