Eğitim fakültesi dekanları YÖK'te buluştu

Eğitim fakültesi dekanları YÖK'te ikinci kez buluştu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Kasım 2015 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitim fakültesi dekanları YÖK'te buluştu

Türkiye'deki devlet ve vakıf üniversiteleri eğitim fakültesi dekanları, eğitim fakültelerinde verilen eğitimin bütün yönlerini görüşmek üzere "Fakülte Dekanları ile Yapılan Toplantılar" kapsamında Yükseköğretim Kurulunda gerçekleştirilen toplantı ile 2015 yılı içinde ikinci kez bir araya geldi.

Toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman ve YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Safran katıldılar.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman'ın moderatörlüğünde devam etti.

Toplantıda kalkınma planları kapsamında temel becerilere uygun şekilde öğretmen yetiştirilmesiyle ilgili hususlar görüşülürken eğitim fakültesi programları hakkında gerekli güncellemelerin yapılması konuları müzakere edildi.

Toplantıda ayrıca pedagojik formasyon programları ile alan öğretmenliği yüksek lisans programları hakkında görüşme yapılırken bundan sonraki dönemde eğitim fakültelerinde gerçekleştirilecek yenilikler de ele alındı.

Eğitim fakültelerinde verilen eğitim ile ilgili sorunların tartışılması ve çözümüne yönelik çalışmalara devam edilmesi, gündemdeki hususların takip edilmesi için bu toplantıların YÖK koordinatörlüğünde yapılmasına devam edileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber