İş dünyası hükümet programını değerlendirdi

İş dünyasının temsilcileri, 64. Hükümet Programı'nda yer alan hedefleri olumlu bulurken, yeni dönemde sanayi sektörünün istikrarlı bir büyüme eğilimi içine girmesini sağlayacak önlemlerin alınmasını istedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2015 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş dünyası hükümet programını değerlendirdi

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) kasım ayı Ekonomi Bülteni'nde, 64. Hükümet Programı'na ilişkin değerlendirmelere yer verildi. Yeni hükümetin, ekonominin rekabet gücünü gözeten bir program uygulaması gerektiği belirtilen bültende, "Sanayi sektörünün istikrarlı bir büyüme eğilimi içerisine girmesini sağlayacak önlemler alınmalı" denildi.

Tüketici Güven Endeksindeki yükselişin, sadece iş dünyasının değil, tüketicinin de seçim sürecinin uzamasından dolayı yaşadığı belirsizliğin etkisinden sıyrılmaya başladığını gösterdiği vurgulanan bültende, "64. Hükümet, uygulayacağı program ile bu güveni daha ileri noktalara taşımalı" değerlendirmesinde bulunuldu.

Bültende, iş gücü maliyetlerinin enflasyonun çok üzerinde artıracak bir sürece girilmesinin sanayi sektörünü rekabetçilik açısından daha da zorlayacağı ifade edilerek, asgari ücretin maliyeti belirlenirken bu durumun da göz önüne alınması talep edildi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir de yaptığı açıklamada, "hükümetin kurulmasını ve programda ortaya konulan hedefleri olumlu karşıladıklarını" kaydetti. Özdebir, "Ayrıca yeni hükümette birçok tecrübeli bakanın yer alması da olumlu olmuştur. Tabii önemli olan programı uygulamaya koyacak eylem planı ve iş takvimidir. Umarız program hedefleri kısa sürede gerçekleştirilir" ifadesini kullandı.

Programda birçok önemli hedefe yer verildiğine dikkati çeken Özdebir, Kıdem Tazminatı Fonunun kurulması ve iş gücü piyasasını esnekleştirecek tedbirlerin alınmasının iş dünyasını yakından ilgilendirdiğini vurguladı.

Asgari ücretteki artışın reel sektöre getireceği maliyetler konusunda bir tedbir açıklanmadığını belirten Özdebir, devletin oluşacak yükün bir bölümünü üstlenmesi gerektiğini kaydetti. Aksi takdirde ücretlerdeki ve kıdem tazminatındaki yüklerin artışını taşıyamayacak işletmelerin aralık ayı itibarıyla işçi çıkarabileceklerini belirten Özdebir, yeni hükümetin bu konuda iş dünyasına tatmin edici bir plan sunmasının önemine işaret etti.

Ankara Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Fatma Semiz de yeni kabinenin, tecrübe ve dinamizmin bir araya gelmesiyle oluşturulduğunu ifade etti. Semiz, deneyimli isimlerin yer aldığı kabinenin, 13 yıldır süren istikrar modelinin devam etmesi açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber