Dolar iki haftanın zirvesini gördü

Dolar/TL, yeni hükümet programında TCMB'ye yönelik bağımsızlık vurgusunun kaldırılmasının yarattığı tedirginlikle bu sabah iki haftanın zirvesi olan 2.90 seviyesini aşması ardından, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in TCMB'nin para politikası araçlarını bağımsız bir şekilde belirlemeye devam edeceği açıklaması ise piyasaları bir miktar yatıştırdı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Kasım 2015 15:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Dolar iki haftanın zirvesini gördü

Dün akşam saatlerinde 2.88 civarında olan dolar/TL, bu sabah 2.9054 seviyesine kadar yükseldikten sonra saat 10.05'te 2.8960/2.8970 seviyesinden işlem görüyor.

Bir bankacı, "Yeni hükümet programında TCMB para politikasını bağımsız olarak belirleyemeyecek şeklinde algılanabilecek bir değişiklik var. Eski programlarda TCMB'nin hem politikayı hem araçları bağımsız belirleyeceği belirtilirken, yenisinde sadece para politikası araçlarını doğrudan kendisinin belirleyeceği belirtilmiş, para politikasını bağımsız bir şekilde belirlemeye devam edeceği ifadesi çıkarılmış. Bu değişiklik tedirgin edici. Bu ifade farkı kur üzerinde de baskı yarattı" dedi.

ŞİMŞEK TWEET ATTI

Şimşek, yeni hükümet programında TCMB'nin bağımsızlığına ilişkin ifadeler üzerinden yapılan spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını, bankanın para politikası araçlarını bağımsız bir şekilde belirlemeye devam edeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber