Rus Savunma Bakanlığı: Hepsini askıya aldık

Rus Savunma Bakanlığı havada çatışmayı önlemeye yarayan 'kırmızı hat' dahil Türk Genelkurmayı ile tüm askeri ilişkilerin askıya alındığını açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Kasım 2015 19:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rus Savunma Bakanlığı: Hepsini askıya aldık

Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesinin ardından da Moskova'dan Ankara'ya yönelik ekonomik yaptırım girişimleri de geldi.

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev Türkiye'yle birlikte yürütülen ortak yatırım projelerinin dondurulması için talimat verirken Twitter hesabından da "Türkiye'ye yönelik kısıtlamalar finansal - ticari para aktarımlarını ve Türk işletmelerine yönelik yasakları da kapsayabilir" dedi.

Medvedev ayrıca alınacak tedbirlerin arasında Türkiye'den yapılan gıda ithalatına yönelik kısıtlamaların da olacağını söyledi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksey Ulyukayev, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine kısıtlamalar dahil bir takım önlemler getirilebileceğini söyledi. Ulyukayev'in açıklamasından kısa bir süre önce de Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev de ortak projelerin dondurulmasını kapsanan önlem paketi hazırlanması talimatı verdi.

Enerji Bakanı, önlemlere Türkiye'ye ve Türkiye'den yapılacak sivil uçuşların sınırlandırılması ve Serbest Ticaret Bölgesi oluşturulmasına için yapılan hazırlıkların durdurulmasının da dahil olabileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber