'Kameramanlık Eğitim Programı' mülakat sonuçları açıklandı

AA Haber Akademisi'nce yeni nesil kameraman yetiştirmek amacıyla düzenlenecek "Kameramanlık Eğitim Programı"nın mülakat sonuçları açıklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2015 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kameramanlık Eğitim Programı' mülakat sonuçları açıklandı

Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi tarafından yeni nesil kameraman yetiştirmek amacıyla düzenlenen ve İstanbul'da 30 Kasım'da başlayacak "Kameramanlık Eğitim Programı"nın mülakat sonuçları açıklandı.

Uluslararası ve ulusal televizyonlarda çalışan ve çalışmak isteyen kameramanlara yönelik hazırlanan "Kameramanlık Eğitim Programı" ile teorik bilgiler verilmesinin yanı sıra katılımcıların kamera kullanım becerilerinin artırılması da amaçlanıyor.

Bu doğrultuda İstanbul'da 30 Kasım'da başlayacak eğitim için 23-24 Kasım'da yapılan mülakatların sonuçları açıklandı. Adaylar, mülakat sonuçlarına ve eğitim detaylarına, "http://haberakademisi.com.tr/AkademikTakvimSayfaTR.aspx" internet adresinden ulaşabilecek.

Eğitim iki ay sürecek

Kameramanlık eğitimine katılanlar, birinci ayda teorik, ikinci ayda ise AA'nın uzman gazetecileri tarafından bölge müdürlüklerinde verilecek uygulamalı derslerde, toplam 320 saat eğitim görecek.

Katılımcılara haber kameramanlığı, görüntü çekim teknikleri, olağanüstü durumlarda haber kameramanlığı, görüntüde özel haber çalışması gibi kameramanlığa yönelik derslerin yanında Türkçe haber yazımı, yeni nesil gazetecilik, medyada kriz yönetimi, fotoğraf çekim teknikleri, multimedya uygulamaları, görüntüde hız unsuru, sosyal medya uygulamaları, haberde hukuk kriterleri eğitimleri de verilecek.

Kameramanların tam donanımlı yetiştirilmesinde, AA'nın alanında uzman çalışanları, dünyanın sıcak bölgelerinde görev yapmış ünlü haber kameramanları ve alanında yetkin akademisyenlerden yararlanılacak.

Katılımcılar, görüntüyü çekip kurgulayabilme, fotoğrafı çekip işleyebilme, haberi yazabilme, haber unsurlarını hızlı şekilde merkeze gönderebilme, sosyal medyayı etkin ve doğru kullanabilme konularında eğitimden geçirilecek.

Eğitimin sonunda, katılımcıların yazdıkları haberler, çektikleri görüntü ve fotoğraflar ile diğer çalışmaları değerlendirilerek, eğitimin fayda analizi yapılacak. Değerlendirmeler sonucunda başarılı olanlara sertifika verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber