Adana Valisi: PKK terör örgütünün saldırıyı yaptığı anlaşılıyor

Adana Valisi Büyük, Adana'daki patlamayla ilgili, "250 kilogram civarında patlayıcının aracın içerisinde olduğunu gösteriyor. PKK terör örgütünün bu saldırıyı planladığı ve yaptığı anlaşılıyor." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2015 20:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana Valisi: PKK terör örgütünün saldırıyı yaptığı anlaşılıyor

Adana Valisi Mustafa Büyük, 24 Kasım'da polis merkezine yapılan silahlı saldırı ve önüne patlayıcı yüklü otomobil bırakılmasıyla ilgili, "Şu ana kadar veriler, 250 kilogram civarında patlayıcının aracın içerisinde olduğunu gösteriyor" dedi.

Vali Büyük, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ünsal Bulut ile 24 Kasım'da, merkez Seyhan ilçesindeki Şehit Özer Özkaya Polis Merkezi önünde gerçekleşen saldırının ardından zarar gören iş yerlerinde ve polis merkezinde inceleme yaptı.

Büyük, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, polis merkezi önüne bırakılan bomba yüklü aracın Diyarbakır kırsalından gasp edildiğini söyledi.

Planlanan eylemi "çok vahim" diye nitelendiren Büyük, emniyet kuvvetlerinin hassasiyeti ve müdahalesi sayesinde terör örgütünün bomba yüklü aracı patlatamamasıyla çok önemli faciadan dönüldüğünü ifade etti.

Bomba yüklü otomobilin patlama anı kamerada/ Video

"Araçta 250 kilogram civarında patlayıcı"

Büyük, kontrollü patlatmanın sonrasında ortaya çıkan zararın dahi saldırının ne kadar büyük olduğunu gösterdiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar veriler, 250 kilogram civarında patlayıcının aracın içerisinde olduğunu gösteriyor. Sonrasında uzun namlulu silahla saldırıya ait silah ve ekipmanlar elde edildi. Buradaki operasyonumuzla da irtibatları, yardım edenleri konusunda çalışmamız var ama şu ana kadar faillerle ilgili açıklayacağımız bir bilgi yok. Saldırıdan 170 vatandaşımızın zarar gördüğü anlaşılıyor. Bunlarla ilgili tespitleri, vatandaşlarımızın da müracaatlarını alarak yapıyoruz. Terörden zarar görenlerin zararlarının karşılanması hakkındaki hukuki düzenlemeler çerçevesince zararları karşılanacak. Bu vesileyle karakolumuzdaki onarımı kısa süre içerisinde yapıp bitireceğiz ve burada hizmete devam edeceğiz."

"PKK terör örgütünün yaptığı anlaşılıyor"

Vali Büyük, saldırının ardından gözaltına alınan 20 kişinin olayla ilgili direk bağlantısının tespit edilemediğini bildirerek, "Şu anda çalışmalar devam ediyor. Hem silahların kullanıldığı yerlerle alakalı hem araçla ilgili bölgemizin dışından geldikleri yönündeki değerlendirmeler var. PKK terör örgütünün bu saldırıyı planladığı ve yaptığı anlaşılıyor. Saldırganlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Doğrudan eyleme katılan iki kişi ama yardım eden vardı. Bunlarla ilgili de çalışmalarımızı sürüyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber