'Amaçları Türkiye'ye zarar vermek'

Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Varol, "MİT tırlarıyla ilgili fotoğrafları kullanan Cumhuriyet, Bugün, Zaman gazetelerinin amacı Türkiye'ye zarar vermektir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2015 21:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Amaçları Türkiye'ye zarar vermek'

Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Alaaddin Varol, "MİT tırlarıyla ilgili fotoğrafları kullanan Cumhuriyet, Bugün, Zaman gazetelerinin amacı; Türkiye'yi dünya kamuoyu önünde küçük düşürmek, Türkiye'ye zarar vermektir" dedi.

Hukukçular, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün, "MİT tırları"yla ilgili haberlere ilişkin soruşturma kapsamında ifade vermesini AA'ya değerlendirdi.

Varol, uluslararası camia tarafından tanınan gruplara yardım etmenin Türkiye'nin hakkı olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"MİT tırlarıyla ilgili fotoğrafları kullanan Cumhuriyet, Bugün, Zaman gazetelerinin amacı; Türkiye'yi dünya kamuoyu önünde küçük düşürmek, Türkiye'ye zarar vermektir. Burada amaç kamuoyunu bilgilendirmek değil, 'DAEŞ terör örgütüne yardım ediyor' imajı vererek dünyada DAİŞ aleyhine oluşan kamuoyunu Türkiye'ye karşı yönlendirmekten başka bir şey değildir. Bu kesinlikle cezalandırılır. Yapılan eylem kesinlikle basın özgürlüğü değildir. Savcılar, bu yayınları yapanlarla operasyon yapan kişilerin bağlantısını bulurlarsa onları da terör örgütü üyeliğinden yargılayabilirler. Can Dündar'ın bunlarla bağlantısı varsa terör örgütü üyeliğinden de yargılanabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Hukukçular Derneği Başkanı Sarı

Hukukçular Derneği Başkanı Mehmet Sarı da Türk Ceza Kanunu'nun, devletin güvenliğine karşı işlenen suçları ayrı bir başlık altında düzenlediğini anımsatarak, MİT'e ait tırların durdurulması meselesinin Türkiye için artık bir güvenlik sorununa dönüştüğünü dile getirdi.

Sarı, "Eğer Can Dündar'ın girişimi bu süreci meşrulaştırma, bu sürecin mağdurluğu üzerinden devleti ihbar etme, devleti uluslararası alanda zor durumda bırakacak anlamda bir girişimse buna dönük olarak gerekli tedbirler alınabilir" dedi.

"Hiçbir özgürlük sınırsız değildir"

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah İslamoğlu ise hiçbir özgürlüğün sınırsız olmadığını, basın özgürlüğü konusunda da bazı sınırlamalar bulunduğunu ifade etti.

İslamoğlu, "İfade özgürlüğü bir toplumda korunması gereken tek değer değildir" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber