'Yüzen oteller' ile tatil artık hayal değil

Yolcu kapasitesini artıran ve 'yüzen otel' olarak adlandırılan kruvaziyerler ile seyahate gitmek son yıllarda hayal olmaktan çıktı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2015 23:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yüzen oteller' ile tatil artık hayal değil

Yolcu kapasitesini artıran ve "yüzen otel" olarak adlandırılan kruvaziyerler ile seyahate gitmek son yıllarda hayal olmaktan çıktı.

Marmaris Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Şükrü Tugay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kruvaziyer yolcularının karasal tatile çıkan turistlerden alım gücünün daha yüksek olduğuna dair genel bir kanı olduğunu söyledi.

Son yıllarda gemilerin çok büyüdüğünü belirten Tugay, böylece hitap edilen yolcu topluluğunun da tabana yayıldığını anlatarak, "Eskiden kruvaziyer yolculuğuna çıkan herkesin zengin ve aristokrat takımından olduğu ve üst bir segment tatil türü olduğu kabul ediliyordu. Ancak yolcu kapasitelerinin artmasından dolayı kruvaziyerler artık orta tabakadaki insanlar tarafından da tercih edilir oldu" dedi.

Tugay, otellerde tatil yapan turistlerden daha fazla alım gücüne sahip gemi yolcularının gittikleri bölgelerdeki esnafa daha çok katkı sağladığının altını çizdi.

Gemi yolcularıyla ilgili yurt dışında yapılan istatistikleri incelediklerini anlatan Tugay, özellikle İspanya, Yunanistan ve Karayipler'e giden turistlerin kişi başı günlük 60 ila 140 dolar arasında para harcadıklarını bildirdi.

Türklerin ilgisi artıyor

Türk turistlerin de son yıllarda kruvaziyer turizmine ilgisinin arttığını ifade eden Tugay, bunun en önemli nedeninin, Türkiye'den seferlere başlayan gemi sayısının çoğalması olduğunu dile getirdi.

Olumsuzluklara rağmen 100 bin yolcu eşiği aşıldı

Ortadoğu ve Doğu Akdeniz havzasındaki siyasi istikrarsızlar, savaşlar, terör gibi etkenlerle kruvaziyer turizminde düşüş yaşandığına değinen Tugay, Marmaris Limanı'na bunların yansımaları olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber