Milyonluk FETÖ öğretmenleri

Manisa'da gözaltına alınan öğretmenlerin, FETÖ'nün himmet adı altında topladığı 20 milyon tutarındaki parayı yurt dışına aktardığı ortaya çıktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Kasım 2015 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milyonluk FETÖ öğretmenleri

AHMET ÜNSAL

Paralel yapı ABD'de de öğretmenler aracılığıyla siyasilere bağış yapmıştı.

Manisa'da paralel yapıya yönelik operasyon kapsamında 7'si öğretmen 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadın öğretmenler S.S. ve H.Ö., erkek öğretmenler E.K., İ.D., A.D., M.Y. ve F.S.B. ile diğer 3 şüpheli H.K., K.A. ve M.S.K. emniyetteki işlemlerinin ardından önceki gece adliye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde hakim karşısına çıkan şüphelilerin tamamı tutuklandı.

DEFALARCA İŞLEM YAPTILAR

Tutuklanan paralel yapı üyesi öğretmenlerin FETÖ'nün yurtdışına para kaçırmasında hesaplarını kullandırdıkları ortaya çıktı. Manisa'da ve çevresinde toplanan yaklaşık 20 milyon liralık himmet paralarının öğretmenlerin hesabından defalarca yurtdışına transfer işlemiyle kaçırıldığı belirlendi. Soruşturmada şüphelilere "Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etme", "Silahlı terör örgütüne üye olma, yönetme" ve "Terörizm Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarından işlem yapıldı. Paralel yapı ABD'de de politikacılara öğretmenler üzerinden yasadışı bağışlarda bulunmuştu.

Hamile öğretmene gözaltı yok

İki operasyonda toplam 20 kişi tutuklandı. Hakkında yakalama kararı bulunan Ü.G.D. adlı bir kadın öğretmenin ise, hamile olduğu gerekçesiyle gözaltı işlemi uygulanmadığı belirtildi. Ü.G.D.'nin ileriki bir tarihte emniyete davet edileceği öğrenildi.

Şikayetleri paralele işlememiş

18 ildeki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonuyla gündeme gelen "Askeri casusluk" olarak bilinen "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" davasının iki numaralı sanığı emekli Albay Coşkun Başbuğ, dava sürecinde, evlerde gerçekleştirilen aramalar ve usulsüzlüklere dikkati çekmek üzere savcılık ve mahkeme nezdinde girişimlerde bulunduğunu ancak başarılı olamadığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber