Öğrencinin sırt çartası bomba paniğine yol açtı

Konak Meydanı'ndaki tarihi Saat Kulesi önünde unutulan bir sırt çantası bomba korkusuna yol açtı. Bomba imha uzmanlarının robotla kontrollü patlattığı çantadan defter ve kitaplar çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2015 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencinin sırt çartası bomba paniğine yol açtı

İZMİR'de, Konak Meydanı'ndaki tarihi Saat Kulesi önünde unutulan bir sırt çantası bomba korkusuna yol açtı. Bomba imha uzmanlarının robotla kontrollü patlattığı çantadan defter ve kitaplar çıktı. Polislerin yanına gelen ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki B.K. çantanın kendisine ait olduğunu, arkadaşlarıyla fotoğraf çektirirken yere bıraktığını söyledi.

İzmir Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet binalarının bulunduğu Konak Meydanı'ndaki tarihi Saat Kulesi önüne bırakılan sırt çantasını görenler durumu polise bildirdi. Şerit çekip çevre güvenliğini alan polis, bomba imha uzmanlarını çağırdı. Bu sırada meydanda bulunan turistlerle İzmirliler cep telefonlarıyla çantayı görüntüledi. Polis bu kişileri bölgeden uzaklaştırdı. Ardından uzman ekipler robotla çantayı kontrollü olarak patlattı. Kısa süreli panik yaşandı. Sırt çantasında yapılan incelemede, içinde defter ve kitap bulunduğu belirlendi.

Bu sırada polislerin yanına gelen ortaokul öğrencisi B.K., çantanın kendisine ait olduğunu, içinde defter ve kitap bulunduğunu, arkadaşlarıyla fotoğraf çektirmek isterken buraya bıraktığını söyledi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber