PKK'lılar polise 'Beyaz Toros'la saldırdı

Diyarbakır'da devriye gezen polislere saldıran PKK'lıların "Beyaz Toros" kullanmaları dikkat çekti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2015 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK'lılar polise 'Beyaz Toros'la saldırdı

Diyarbakır'da devriye görevi yapan ekip aracına PKK mensupları tarafından düzenlenen silahlı saldırıda 1'i ağır 3 polis memuru yaralandı.

Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin yakınlarında devriye gezen polis aracına PKK mensuplarınca silahla ateş açıldı. Saldırıda 1'i ağır yaralanan 3 polis memuru, çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Polislerin geçeceği güzergahta önceden beklediği tespit edilen teröristler 21 EK 740 plakalı beyaz Toros aracın içinden güvenlik güçlerine ateş açtı. Polislerin de karşılık vermesi üzerine iki teröristten biri olay yerinde öldürüldü.

Bu arada olay yerindeki polis aracına onlarca kurşunun isabet ettiği görüldü. 150'e yakın boş kovan tespit edilirken bütün deliller numaralandırıldı. Saldırıya uğrayan aracın bulunduğu caddede onlarca delil numarası yerleştirildi. Polis aracın üzerinde kurşun izlerine bant yapıştırıp delil numarası yazdı.

BEYAZ TOROS NE ANLAMA GELİYOR?

Beyaz Toros, son olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 1990'lı yıllara bir daha dönülmeyeceğini belirtmek için yaptığı konuşmasında geçmişti.

1990'lı yıllarda bölgede "terörle mücadele" eden sivil asker ve polis ekipleri tarafından en çok kullanılan araçtı.

Birçok faili meçhul cinayet soruşturması dosyasında sık sık Beyaz Toros marka araçtan söz edilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber