İmmünoterapi kanserde yaşam süresini uzattı

Bağışıklık sistemini uyaran ilaçların kanser tedavisinde yüz güldürücü sonuçlar verdiğini söyleyen Atina Üniversitesi'nden Prof. Dr. Dimitris Bafaloukos, "2010 yılından önce melanoma hastalarında sağ kalım oranı 3-6 aydı. Yeni kuşak ilaçlarla 3-6 yıl yaşatabildiğimiz hastalar var. Hatta bir grup hastayı 10 yıldan daha uzun yaşatabiliyoruz" dedi.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 27 Kasım 2015 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İmmünoterapi kanserde yaşam süresini uzattı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve İstanbul'da yapılan Akdeniz Multipdisipliner Onkoloji Forumu'nda öne çıkan başlık immünoterapi oldu. 4. Akdeniz Multidisipliner Onkoloji Forumu-MMOF Başkanı Prof. Dr. Gökhan Demir, immün sistemi uyaran ve hedefe yönelik ilaçların kullanıldığı immünoterapinin kanserde yaşam süresini önemli oranda uzattığını vurguladı.

İmmünoterapinin cilt kanseri melanoma, akciğer, böbrek gibi kanser türlerinde etkin olduğunu belirten Prof. Demir, "Bu yeni kuşak immünoterapi ilaçlarından 2 tanesi piyasaya çıktı ve FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onayı aldı. Diğerlerinin çalışmaları ise sürüyor. Mesane ve prostat kanserlerinde de ümit veren çalışmalar var" dedi.

"İMMÜNOTERAPİ YAŞAM SÜRESİNİ UZATTI"

Yunanistan Onkoloji Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Paris Kosmidis, "İmmünoterapinin en faydalı olduğu grup melanomadır. Akciğer kanserinde de etkili şekilde kullanılmaktadır" derken, Atina Üniversitesi'nden Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Dimitris Bafaloukos, artan yaşam sürelerine dikkat çekti: "2010 yılından önce melanoma hastalarında sağ kalım oranı 3- 6 ay arasındaydı, bu yeni kuşak ilaçlarla 3-6 yıl yaşatabildiğimiz hastalar oldu. Hatta bir grup hastayı 10 yıldan daha uzun yaşatabiliyoruz. Yoğun çalışmalar sürüyor ve iyi gelişmeler bekleniyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber