Kanser hastaları için 'Kutsal Topraklarda Manevi Şifa' projesi

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Rize Valiliğinin katkıları ve hayırsever iş adamların da desteğiyle kanser hastaları için 'Kutsal Topraklarda Manevi Şifa' projesi gerçekleştirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2015 21:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kanser hastaları için 'Kutsal Topraklarda Manevi Şifa' projesi

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği, Rize Valiliğinin katkıları ve hayırsever iş adamların da desteğiyle kanser hastaları için "Kutsal Topraklarda Manevi Şifa" projesi gerçekleştirdi.

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneği 2013 yılında gönüllülerle kurduklarını belirterek, "Ben de bir kanser hastasının çocuğuyum. Tüm sıkıntıları bildiğimiz için hastalarımızın psiko-sosyal ve manevi destek olmak için bu derneği faaliyete geçirdik" dedi.

Derneğin kısıtlı imkanlarla ve hayırseverlerin desteğiyle çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Emen, "Amacımız hastalarla gönül bağını kuvvetlendirmek. Onların dertleri ile dertlenen arkadaşlarımızla birlikte hastalarımıza çare bulmak için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Emen, Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği olarak Rize Valiliğinin ve hayırsever iş adamları ve bağışçıların katkılarıyla kanser hastalarına manevi destek için 'Kutsal Topraklarda Manevi Şifa' projesini hayata geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bu projede bazı kriterlerimiz vardı. 18-65 yaş arasındaki tüm kanser hastalarımıza duyuru yaptık. Maddi durumunun iyi olmaması kriterimizdi. Hiç umreye ve hacca gitmemiş olması da kriterlerimizden birisiydi. Seyehat engeli olmamasını da göz önünde bulundurduk. Doktor raporu istedik. Aile gelir seviyelerinin gösteren beyanları istedik. Bunların arasında bize 30 kişi başvuru yaptı. Bu başvurular arasından ekibimizle birlikte bunları değerlendirdik. Bir çoğunu elemek zorunda kaldık. Ana kriterimiz maddiyattı, gelir seviyesi daha düşük olan hastalarımızı tercih etmeye çalıştık. Değerlendirme neticesinde Allah'ta bu güzel hizmete vesile kıldı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber