Ala: Elçi olayı için 4 mülkiye müfettişi görevlendirildi

İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Kasım 2015 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ala: Elçi olayı için 4 mülkiye müfettişi görevlendirildi

"Saat 11 sularında Diyarbakır barosu tarafından basın açıklaması yapıldığı anda bir araç içerisinde güvenlik görevlilerimize silahlı saldırıda bulunulmuştur"

İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı. Ala, olayda çıkan çatışmalardan bir polis memurunun şehit olduğunu ve bir gazetecinin yaralandığını ifade etti.

Efgan Ala'nın konuşmasından satır başları şöyle:

Saat 11 sularında Diyarbakır barosu tarafından basın açıklaması yapıldığı anda bir araç içerisinde güvenlik görevlilerimize silahlı saldırıda bulunulmuştur.

Saldırılarda bir polis memuruz şehit olmuş, biri ağır 2 polis memuru yaralanmıştır. Güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıkmıştır. Çatışma sırasında olay yerinde Sayın Tahir Elçi maalesef hayatını kaybetmiş, bir basın mensubu da yaralanmıştır. Olayda hayatını kaybeden şehidimize Allah'tan rahmet, başta ailesi milletimize sabır ve başsağlığı dilerim. Saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet, ailesine, hukuk camiasına ve barolar birliği'ne başsağlığı dilerim. Yaralanan

Tarafımdan olayı bütün yönleriyle incelemek üzere ikisi mülkiye başmüfettişi, toplam dört müffettiş görevlendirilmiştir. Olay tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulacaktır. Saldırı milletimizin birliği ve bütünlüğüne yöneliktir. Tekrar milletimize başsağlığı diliyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber